Audi RS 3 LMS voor de derde keer de beste TCR-racewagen

29-12-22. Het instapmodel van Audi Sport Customer Racing behaalde in 2022 een eersteklas seizoensrecord.
Audi-RS-3-LMS-22-Tom-Coronel.jpg

De compacte racewagen startte 1.080 keer in 302 competities wereldwijd en behaalde in totaal 89 overwinningen en 236 podiumplaatsen. In de vergelijkende evaluatie van alle racewagens door de organisatie WSC, de oprichter en licentiegever van de TCR-categorie, heeft de Audi RS 3 LMS nu weer de overhand.
Audi-RS-3-LMS-22-F-Girolami.jpg

“Voor de derde keer in vijf jaar tijd toont de WSC-evaluatie aan dat de Audi RS 3 LMS de meest succesvolle toerwagen ter wereld was”, zegt Chris Reinke, hoofd van Audi Sport Customer Racing. “Het programma is van oudsher een pure klantbetrokkenheid in alle nationale en regionale competities, dus onze dank gaat uit naar de teams op vijf continenten. U hebt in een aantrekkelijke competitieve omgeving voor Audi gekozen en dit succes behaald met de RS 3 LMS.” De wereldwijde verscheidenheid aan merken blijft toenemen: de toerwagens van 16 fabrikanten zijn momenteel gecertificeerd voor de TCR-categorie. Bij de evaluatie van de WSC wordt rekening gehouden met de wereldwijde successen van de deelnemende merken. De titel TCR Model of the Year vertegenwoordigt daarmee een representatieve dwarsdoorsnede van de hele wereld van het TCR-racen.
Audi-RS-3-LMS-22-B-Groszek.jpg
In het afgelopen seizoen behaalden privé-rijders vijf coureurstitels met de Audi RS 3 LMS, plus nog eens 18 overwinningen in aanvullende kampioenschapscategorieën over de hele wereld. Twee uitstekende individuele resultaten bekronen het sportieve palmares: Filipe Souza won de befaamde Macau Guia Race en Tom Coronel won een gouden medaille op de FIA ​​Motorsport Games - beiden aan het stuur van de RS 3 LMS gen II.

Tegen het einde van het jaar had Audi Sport customer racing al 80 exemplaren gebouwd van de nieuwe toerwagen, die pas in 2021 werd gepresenteerd. Tussen 2016 en 2021 werden in totaal 180 racewagens gemaakt en geleverd van het beproefde en nog steeds populaire voorgangermodel, dat ook zijn bijdrage levert aan het "TCR-model van het jaar" in klantenhanden.