Audi RS 3 LMS de nieuwe troef voor TCR-wedstrijden

Film 30Audi RS 3 LMS 21 achter6-2-21. Audi Sport zet zijn modellenoffensief voort. De tweede generatie van de Audi RS 3 LMS treedt in de voetsporen van een succesvolle toerwagen van het merk.

 

 

De nieuwe release voor het wereldwijde TCR-racen, op veel gebieden verbeterd, beleefde zijn virtuele première op 5 februari bij Audi Sport in Neuburg an der Donau.
Audi RS 3 LMS 21 lv

"We onderstrepen het belang van autosport voor onze serieproducten en presenteren een gecamoufleerde raceauto voordat het speerpunt van het overeenkomstige seriemodel op de markt komt", zegt Julius Seebach, algemeen directeur van Audi Sport GmbH en verantwoordelijk voor Audi Motorsport. “De Audi RS 3 LMS is een duidelijk engagement voor klantracen en staat voor records in ons programma. We willen het opmerkelijke succes van de eerste generatie voortzetten met het nieuwe model. ”Geen enkele andere sportraceauto voor klanten met de vier ringen is zo vaak in één generatie geproduceerd als de vorige versie van de RS 3 LMS, die in 180 werd uitgebracht. eenheden. De compacte raceauto is niet alleen commercieel, maar ook sportief top: binnen slechts vier jaar behaalde de instap-toerwagen het in 1. 051 races wereldwijd naar 764 podiumplaatsen, waaronder 279 overwinningen. 16 titels in coureursbeoordelingen en 38 kampioenschapsoverwinningen in andere categorieën ronden zijn record af, waaronder de titel TCR Model of the Year 2018.
Audi RS 3 LMS 21 rzij
Audi RS 3 LMS 21 stuur
"De focus van de ontwikkelingsdoelen voor ons nieuwste model was de klant", zegt Chris Reinke, hoofd van Audi Sport Customer Racing. “Of het nu gaat om looptijden of coördinatiemogelijkheden, veiligheid of ergonomie: we willen de teams een auto bieden die nog meer racewagens is dan voorheen.” De tweede generatie van de Audi RS 3 LMS kent nieuwe ontwikkelingen op alle vlakken, de twee Het doel is om van het bijna-serie instapmodel een nog betere racewagen te maken en de voordelen voor de klant op alle gebieden te optimaliseren. Desalniettemin blijft het model goedkoop in aanschaf en onderhoud, biedt het een nog hoger veiligheidsniveau en is het met maximaal 250 kW (340 pk) veel rijplezier.
Audi RS 3 LMS 21 achter