Tom Coronel is 'The Showman 50' in FIA WTCR

Tom Coronel Showman 50 19 logoFilm 3019-3-19. Coureurs van het FIA WTCR krijgen een bijnaam. Althans dat is de wens van de organisatie. Daarover hoefde Tom niet lang te denken.

 

Aan de rijders van het FIA WTCR is door de organisatie gevraagd om, net als in de MotoGP (The Doctor voor Valentino Rossi), een bijnaam/nickname te bedenken. Voor Tom Coronel geen enkel probleem. “Kijk dat zijn natuurlijk altijd leuke dingen en voor mij was het niet zo heel erg moeilijk”, legt Tom Coronel uit. “Bij de overgang van de WTCC naar de huidige WTCR werd er door de organisatie een video gepresenteerd en daarin noemden ze mij ‘The Showman’. Daar kan ik prima mee leven. Ik ben eigenlijk altijd positief gestemd, extrovert en wel in voor wat gekkigheid. Maar dan wel met een serieuze ondertoon en ook dat past goed. Wanneer je via Google eens wat verder zoekt op ‘The Greatest Showman’ kom je bij iemand in een circus uit en ook daar liggen veel overeenkomsten. In mijn jeugdjaren ben ik veel opgetrokken met de mensen van Circus Toni Boltini. Dan zie je dat achter de lach voor het publiek het er ook heel serieus aan toe gaat. Dat is ook precies wat ik bedoel.

Tom Coronel Showman 50 19 logo

Ik heb nu nog steeds iets met het circus. Thuis staan meerdere 1-wielers waar ik regelmatig op rijd, omdat het naar mijn idee bijdraagt aan een juist gevoel ‘in je kont’. Iets dat in de racerij enorm belangrijk is. Andere attributen die je in en om ons huis aantreft zijn een grote circusbal en een -koord, waarmee ik een juiste balans train. De ‘juggle sticks’ gebruik ik voor de oog-hand coördinatie en ook die is in de racerij altijd weer van groot belang. Daarmee is mijn link naar de gekozen nickname verklaard, maar moest er ook nog een gebruikelijke Tom Coronel video bijgemaakt worden. Alsof het zo moest zijn stond er voor ons een circustent en na goedkeuring ben ik samen met de videoman opnamen gaan maken. Het eindresultaat is inmiddels -zoals gebruikelijk- via de social media kanalen te bekijken en ik ben benieuwd naar de reacties. Overigens hebben we de bijnaam dit jaar gecombineerd met een nieuw logo en het nieuwe startnummer 50 (ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van DHL – red.), dat dit jaar ook op een passende manier ook op de overall staat en in vele van onze marketing uitingen naar buiten zal komen.”
Eat My Dust CHEESE!

Inmiddels bereidt Tom Coronel zich samen met het Belgische Comtoyou Racing voor op de komende FIA World Touring Car Cup (WTCR). Na de eerste tests met de CUPRA op het vertrouwde Circuitpark Zandvoort bezoeken zij momenteel andere circuits in Europa om zo optimaal mogelijk aan de start van de eerste races te verschijnen. Deze staan voor het weekend van 5-7 april gepland in Marrakech Marokko.  
Tom Coronel Showman 19 header

Kalender FIA WTCR 2019
5–7 april Marrakech Marokko
26-28 april Hungaroring Hongarije
10-12 mei Slovakia Ring Slowakije
17-19 mei Zandvoort Nederland
20-22 juni Nurburgring Duitsland
5–7 juli Vila Real Portugal
13-15 september Ningbo China
25-27 oktober Suzuka Japan
14-17 november Macau Macau
13-15 december Sepang Maleisië