Robin Frijns verheugt zich op de DTM in Assen

18-7-19. Film 30Robin Frijns Assen 19 vb filmbeeldIn het bijgaande filmpje laat Audi-coureur Robin Frijns zich enthousiast uit over het circuit van Assen, waar hij als Nederlander voor spektakel en een goed resultaat hoopt te kunnen zorgen.

 

 

Komend weekeinde is de Duitse toerwagenserie DTM te gast op het TT-Circuit in Assen, voor de negende en tiende race van dit seizoen. Voor de Nederlandse Audi-coureur Robin Frijns is het zijn thuisrace. Bovendien is hij één van de weinige rijders in het DTM-veld die al een keer in Assen geracet hebben.
“Het is een gaaf circuit waar de snelheden erg hoog liggen, zeker nu we dit jaar met de nieuwe turbomotoren in de DTM nog meer vermogen hebben”, zegt Frijns. “Ik heb er ooit gereden in de Formule Renault, al is dat alweer jaren geleden. Ik hoorde dat de voorverkoop voor Assen bijzonder goed loopt. Ik hoop natuurlijk op veel publiek, en dat ik de bezoekers na afloop van de race vanaf het podium kan zien…”
Robin Frijns DTM 19 staand
Positieve lijn voortzetten
Frijns is extra gemotiveerd voor zijn thuisrace na zijn recente succes in de Formule E, waarin hij afgelopen zondag op het stratencircuit in New York zijn tweede overwinning van het seizoen behaalde. “In de DTM zijn we het seizoen goed begonnen met twee keer een podiumplaats in Hockenheim, maar net als in de Formule E heb ik ook in de DTM vrij veel pech gehad. Laten we hopen dat we nu de positieve lijn kunnen voortzetten”, zegt Frijns.
Voordat op vrijdag de DTM-auto’s voor het eerst op het circuit in actie komen, is er op donderdag vanaf 17.00 uur al een promotie-evenement in het centrum van Assen, waar demonstraties met raceauto’s plaatsvinden op een speciaal afgezet parcours tussen de Kop van de Vaart en de Witterbrug. “Daar gaan we een mooie show geven, reken maar”, aldus een enthousiaste Robin Frijns. Er staat ook een handtekeningsessie met de rijders op het programma.
Robin Frijns DTM 19 ra
Spectaculair circuit
Ook voor Audi-coureur René Rast is Assen in zekere zin een thuiswedstrijd: hij komt uit het Noord-Duitse Minden, zo’n twee uur vanaf Assen. “Er komen veel familieleden en bekenden”, zegt Rast, die op zondag zijn 50e race in de DTM rijdt. Rast behaalde dit seizoen al drie overwinningen en komt als leider in de tussenstand van de DTM naar Assen. “Het ziet eruit als een spectaculair circuit met volop mogelijkheden om in te halen”, zegt de Duitser.

Beide DTM-races op zaterdag en zondag starten om 13.30 uur en zijn live te zien via de Duitse televisiezender Sat.1 en op Ziggo Sport.