Audi vormt met Q Motorsport fabrieksteam voor Dakar-rally

Audi Dakar 2022 teaser11-12-20. Audi neemt in 2022 voor het eerst deel aan de Dakar-rally met een innovatief prototype en de ervaring van specialist Sven Quandt.

 

 

Voor deze zwaarste crosscountry rally ter wereld bundelt Audi de krachten met het nieuw opgerichte team Q Motorsport GmbH van rally raid-specialist Sven Quandt. “Door de samenwerking met Q Motorsport blijven we trouw aan de filosofie die Audi al jarenlang vele successen heeft gebracht,” verklaart Julius Seebach, Managing Director van Audi Sport GmbH en verantwoordelijk voor de autosportactiviteiten van Audi. “De ontwikkeling van het Dakar-prototype met zijn innovatieve aandrijfconcept gebeurt volledig in eigen huis bij Audi Sport. Het runnen van de auto in de rally doen we in samenwerking met een ervaren partner. Het team van Q Motorsport brengt een enorme brok specifieke ervaring in de crosscountry rallysport mee.”
Audi Dakar 2022 teaser

Q Motorsport GmbH is opgericht door Sven Quandt en zijn twee zonen Thomas en Tobias Quandt. Als coureur won Sven Quandt in 1998 de T1 Marathon Cup. In datzelfde jaar vierde zijn team GECO Raid een 1-2-3 overwinning in de T1-klasse van de Parijs-Dakar rally. Van november 2002 tot eind 2004 was Quandt als hoofd autosport werkzaam bij Mitsubishi Motors. Rond die tijd creëerde hij tevens zijn X-raid Team, dat vijf zeges boekte in de Dakar-rally en liefst elf maal de FIA World Cup voor crosscountry rally’s won.