Fernando Alonso bereidt zich voor op Dakar Rally

Fernando Alonso Dakar Toyota Hilux 20 portret21-8-19. Dat voormalig F1-coureur Fernando Alonso de Dakar Rally gaat rijden staat nog niet helemaal vast, maar de Spanjaard is wel gegrepen door het idee en daarom een intensief traingsprogramma gestart.

 

 

Na een succesvolle samenwerking in het FIA World Endurance Championship (WEC) van 2018-2019 bundelen Fernando Alonso en Toyota GAZOO Racing opnieuw hun krachten. Ze doen een serie tests met de Toyota Hilux, de auto die naar verwachting deelneemt aan de volgende Dakar Rally.
Fernando Alonso Toyota Hilux Dakar 19 raam

In de komende vijf maanden gaat Alonso – die zijn toch al indrukwekkende autosportcarrière nog verder wil uitbreiden over meerdere disciplines – nauw samenwerken met Toyota GAZOO Racing en het Dakar Rally team. Een intensief trainingsprogramma met de Toyota Hilux in Europa, Afrika en het Midden-Oosten om zich vertrouwd te maken met alle uitdagingen van het rallyrijden is hier onderdeel van.

Winnaar 24 uur Le Mans
Fernando Alonso, tweevoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans, regerend titelhouder van het FIA World Endurance Championship, tweevoudig wereldkampioen Formule 1 en winnaar van de 24 uur van Daytona, zal zijn grenzen verleggen om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om in de meest uitdagende autosportevents te kunnen winnen.
Fernando Alonso Toyota LeMans 20 winnaar

Vervolg eerdere tests
De 38-jarige Alonso geeft van 20 tot en met 23 augustus in Afrika een vervolg aan zijn eerdere tests met de Toyota Hilux. Dat wordt gevolgd door een niet-competitieve deelname op 13 en 14 september aan de 2019 Harrismith 400 in Zuid-Afrika, de vijfde ronde van de South African Cross Country Series.
Fernando Alonso Dakar Toyota Hilux 20 rv

Rallylegende
Onder de deelnemers van de Dakar Rally zijn Toyota modellen heel populair. Tijdens de afgelopen rally reed meer dan een kwart van de privé- en merkteams met een Toyota. De Toyota Hilux van rallylegende Nasser Al-Attiyah – voormalig olympische sporter uit Qatar – bezorgde Toyota GAZOO Racing zijn eerste overall overwinning.

Succesvol decennium
Met de 2020-editie begint de Dakar Rally aan een nieuw hoofdstuk. Voor het eerst sinds de start van het event in 1978 vindt de rally plaats in Saoedi-Arabië, na een succesvol decennium dat zich volledig in Latijns-Amerika afspeelde.

Voorbereid en leergierig
Glyn Hall, Team Principal: “In maart van dit jaar hebben we met Fernando Alonso en de Toyota Hilux een succesvolle tweedaagse testsessie in Zuid-Afrika afgerond. Dit was zeer leerzaam. Behalve dat Fernando met volle teugen genoot van de rallyervaring, zagen we dat hij zich telkens aanpaste en zichzelf continu verbeterde. We merkten dat hij goed voorbereid en leergierig is. Rallyrijden is nieuw voor hem en we zien dat hij over de juiste vaardigheden en spirit beschikt om deze uitdaging aan te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat we als huidige Dakar-kampioen en met een lange historie in de rallysport goed zullen samenwerken, zodat hij de komende maanden nog meer vertrouwen krijgt.”

Geweldig team
Fernando Alonso: “Ik ben blij dat ik mijn avontuur met Toyota GAZOO Racing kan voortzetten. We hebben sinds mijn eerste kennismaking met Toyota in november 2017 veel meegemaakt, onder meer twee opeenvolgende overwinningen in de 24 uur van Le Mans. En zowel de constructeurstitel als de rijderstitel met mijn teamgenoten Sébastien en Kazuki in het World Endurance Championship. Eerder dit jaar heb ik een goede indruk gekregen van wat rallyrijden is. Het gevoel is zo goed dat ik het graag een vervolg geef. Ik wist dat het iets totaal anders is dan racen op een circuit, met een intensief leerproces, maar de Toyota Hilux voelde zo goed aan en gaf mij zoveel vertrouwen, dat ik mezelf telkens weer kon verbeteren. Ik kijk uit naar de komende maanden, waarin ik de Hilux en het team nog beter kan leren kennen. Ik wil altijd nieuwe uitdagingen aangaan en ik zit bij een geweldig team om dat te doen.”
Fernando Alonso Dakar Toyota Hilux 20 portret