Mercedes SLK Cup op Assen ontaarde in hete strijd

SLK 17 7 18 Assen start19-7-18. Tijdens de 4e ronde van de Mercedes SLK Cup kwamen maar liefst 28 'heren coureurs' elkaar tegen op een zonovergoten circuit van Assen waar een hete strijd ontbtrandde.

De gehele top van het klassement was aanwezig tijdens de vierde ronde van de Mercedes SLK Cup race in Assen. Onder tropische temperaturen kwamen er maar liefst 28 wagens aan de start op het circuit van Assen, daarmee kun je op een doordeweekse zonder meer spreken van een geweldig startveld. Daarmee gaf de Mercedes SLK Cup wederom haar visite kaartje af in het veld van de DNRT races.
SLK 17 7 18 Assen veld Omdat Niels Nipperus als gastrijder aantrad en hij niet ingeschreven heeft voor de Cup was het Robin Vogel die het extra punt op streek van de Pole Positie. Tijdens de eerste race was het verrassend optreden van Martin Huisman wat de aandacht trok. De race werd een prooi voor de kampioen van vorig jaar, Niels Nipperus, op de voet gevolgd door Martin Huisman en Robin Vogel. Johan de Rouw kon zijn draai niet goed vinden en eindigde voor zijn doen op een teleurstellende vierde plaats. Wie ook de aandacht op zich wist te vestigen was Sem van Ooijen, die een geweldige race met een zesde plaats beloond zag worden. In het middenveld waren het vooral Wout de Graaff, Maurik van den Heuvel, Remco Struijk en Ad Bouman die de strijd aangingen voor een top klassering. Grote pechvogel was dit keer Edwin Kuipers, die zijn versnellingspook in twee versnellingen tegelijkertijd terug vond. Ondanks verwoede pogingen om dit te herstellen lukte het hem niet om aan de races deel te nemen.

SLK 17 7 18 Assen start

In de tweede race was het Johan de Rouw die zijn ritme weer had gevonden, gevolgd door Robin Vogel en Martin Huisman. Opvallend was nu het optreden van Maurik van de Heuvel die zich van een 14e plaats naar een uiteindelijke mooie 9e plaats wist op te werken, net achter Gert-Jan Konijnendijk. Wout de Graaff bleef nu steken op een 13e plaats.