Audi RS Q e-tron en Ducati DesertX samen internationaal debuut

10-5-22. De meest verwachte motorfiets van 2022 en het verrassende rally prototype ontmoetten elkaar op Sardinië voor een speciaal evenement georganiseerd in samenwerking door Ducati en Audi. https://bit.ly/3sqeKfM
Audi-RS-Q-e-tron-Ducati-DesertX-22-rv.jpg

De nieuwe Ducati DesertX en de Audi RS Q e-tron stonden centraal tijdens de eerste test voorbehouden aan de internationale media, die ook konden rekenen op de aanwezigheid van Danilo Petrucci, winnaar van een etappe van de Dakar 2022, en de officiële Audi coureurs/co-coureurs Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel, Edouard Boulanger, Carlos Sainz en Lucas Cruz.
Audi-RS-Q-e-tron-Ducati-DesertX-22-ra.jpg

Om dit evenement te vieren heeft het Centro Stile Ducati een exclusieve livery gecreëerd voor de DesertX geïnspireerd op die van de RS Q e-tron. Deze speciale motorfiets werd bestuurd door Petrucci, die een show opvoerde samen met het Sainz / Cruz duo op een technische off-road baan.

Andrea Ferraresi, Centro Stile Ducati Directeur: "Toen we de RS Q e-tron voor het eerst zagen, konden we niet anders dan ons hem voor te stellen in actie tussen de duinen en rotsen samen met de DesertX. Dit evenement gaf ons de mogelijkheid om dat te doen en daarom hebben we besloten om een exclusieve livery te creëren, geïnspireerd door de kleuren en graphics van het Audi prototype. Auto's en motorfietsen samen off-road zien is echt een geweldig spektakel. De samenwerking tussen de twee merken en tussen hun respectieve Style Centres is sterk en belangrijk".
Audi-RS-Q-e-tron-Ducati-DesertX-22-neuzen.jpg

De DesertX is het model waarmee de motorfietsfabrikant uit Borgo Panigale het middenklasse-endurosegment betreedt. De motor is ontworpen om de meest veeleisende off-road te trotseren en om deze reden is hij uitgerust met een 21" voorwiel, 18" achterwiel, lange veerwegen en een ruime bodemvrijheid. Aangedreven door de 11° Testastretta motor, garandeert de DesertX een comfortabele, gemakkelijke en veilige rit op elk type traject dankzij de aandacht die is besteed aan ergonomie, zorgvuldige aerodynamische studie en geavanceerde technologische apparatuur.
De veiligheid en prestaties van het nieuwe Ducati model worden ook gegarandeerd door de elektronische systemen, die het neusje van de zalm zijn op het gebied van rijassistentie. Er zijn 6 Riding Modes beschikbaar op de DesertX (twee daarvan zijn bedoeld voor off-road gebruik: Enduro en Rally), en ze werken in combinatie met de 4 Power Modes die het vermogen en het reactievermogen van het motorblok aanpassen.
De complete Ducati DesertX pers kit is beschikbaar op deze link.
Audi-RS-Q-e-tron-Ducati-DesertX-22-rv-actie.jpg

De RS Q e-tron is Audi's rallyprototype voor de woestijn en belichaamt de zuiverste efficiëntie. De innovatieve elektrische aandrijving met hoogspanningsbatterijen en energieomzetter verlegt de grenzen van wat mogelijk is. De RS Q e-tron maakte afgelopen januari zijn debuut in de Dakar Rally van 2022 en maakte indruk met vier etappeoverwinningen, terwijl hij in maart zijn eerste eindoverwinning behaalde in de Abu Dhabi Desert Challenge. Audi fabrieksrijder Carlos Sainz onderstreepte het belang van het model voor het autosportprogramma van de Duitse fabrikant: "Wat Audi met dit concept heeft bereikt, is technisch uniek en een echt voordeel voor ons coureurs. Het evenement in Sardinië was geweldig om de voordelen van de elektrische aandrijving over te brengen. Alle media waren onder de indruk".
Audi-RS-Q-e-tron-Ducati-DesertX-22-ra-actie.jpg

Sainz, Petrucci en alle Audi coureurs werden enthousiast begroet door de pers tijdens dit evenement wat de geweldige band en constante samenwerking tussen Ducati en Audi bevestigde.

De nieuwe DesertX, die sinds zijn presentatie een opmerkelijk succes is geworden, zal in de loop van de maand juni te ontdekken zijn bij de dealers in het Ducati netwerk in de Benelux. Het nieuwe model is ook beschikbaar in een 35kW uitvoering voor A2 rijbewijshouders.