Wielerronde van Turkije start morgen in Cappadocië

Turkije PCT 21 Cappadocie10-4-21. De ronde van Turkije gaat dit jaar op 11 april van start in het unieke landschap van Cappadocië. Bijzonder is de terugkeer van Fabio Jakobsen in het peloton na zijn zware valpartij vorig jaar.

 

 

De route, vol historische en natuurlijke schoonheid, beslaat 1347 km en eindigt in de kustplaats Kuşadasi. De Presidential Cycling Tour of Turkije werd voor het eerst georganiseerd in 1963 door de Turkse wielerbond als de enige intercontinentale fietstocht ter wereld en werd de "Marmara Tour" genoemd. Dit jaar volgt de ronde een andere route, beginnend in Cappadocië op 11 april en eindigend in Kuşadası op 18 april.
Turkije PCT 21 Cappadocie

Er doen deelnemers mee uit 12 landen.  De ronde wordt elke dag Eurosport uitgezonden.

In lijn met het concept van duurzaam toerisme, heeft het Ministerie van Toerisme "Fietsvriendelijke Accommodatie Documentatie en Veilig Toerisme Certificaten" uitgereikt. Deze maatregelen, samen met andere hygiënevoorschriften, zullen ervoor zorgen dat de fietstocht van dit jaar kan doorgaan terwijl de veiligheid en gezondheid van de deelnemers gegarandeerd is.