Karten op buitenbaan populair en vrijwel risicoloos

Kartcentrum Lelystad luchtfoto17-5-20. Het Kartcentrum in Lelystad heeft haar deuren weer voor iedereen geopend en wordt sindsdien plat gebeld door mensen die een heat willen reserveren op de buitenbaan.

 

 

Nu buiten sporten weer is toegestaan is buiten karten populairder dan ooit. “Wij kunnen de reserveringen amper aan”, aldus eigenaar Christian Snoek. “Professionele karters willen weer trainen en groepen vrienden willen met onze huurkarts over het outdoor circuit scheuren als een ware Max Verstappen.” Buiten karten is volledig risicoloos dankzij de vele ruimte op en naast de baan en het vernieuwde protocol. Met in het bijzonder de speciale UV-ontsmettingskast waarin alle helmen voor gebruik worden gedesinfecteerd. Voor meer informatie: www.kartcentrumlelystad.nl 
Kartcentrum Lelystad 20 actie

Buiten karten is volledig risicoloos dankzij de vele ruimte op en naast de baan ©Kartcentrum Lelystad

Adrenalinekick tijdens intelligente lockdown
Christian Snoek, eigenaar Kartcentrum Lelystad: “Sinds we weer open zijn word ik om de vijf minuten gebeld. Ik ben blij dat wij weer kartliefhebbers mogen verwelkomen. Mocht je ook langs willen komen dan is het aankomende Hemelvaartsweekend het juiste moment.” Buiten karten is sneller dan in een indoor kartbaan en er is meer ruimte. Kartcentrum Lelystad beschikt als enige in Nederland over VT250 karts waarmee een topsnelheid van 120 km/u behaald kan worden in de buitenlucht. “Voorlopig mogen wij nog geen wedstrijden organiseren, maar bieden wij wel de mogelijkheid om mee te rijden met de ‘Kart Happy Hour’ en vanaf juni de ‘2 uurs Kart Experience’. Dit zijn langere races waar je individueel of samen met één teamgenoot aan mee kan doen. Ik gun iedereen weer een adrenalinekick, want écht racen doe je buiten!”
Kartcentrum Lelystad luchtfoto

Vernieuwd protocol
Kartcentrum Lelystad 20 ontsmettingskastOok Kartcentrum Lelystad heeft een nieuw protocol ontwikkeld om de veiligheid van de bezoekers te garanderen. Zo is het verplicht om de handen te desinfecteren voordat men het terras op komt. Hierna volgen er looproutes naar de registratie machines. Tijdens het wachten zijn er vakken aangeduid waarin men kan staan om goed afstand te houden. Het rijden met handschoenen en een helmmuts is verplicht. Daarnaast heeft Kartcentrum Lelystad een speciale ontsmettingskast aangeschaft waarin zij de helmen in vijf minuten volledig desinfecteren. Horeca is tot nader order gesloten, maar het is wel mogelijk wat te drinken mee te nemen na het racen. Per rijder mag er 1 begeleider meekomen en overig publiek is nog niet toegestaan.

Over Kartcentrum Lelystad
Kartcentrum Lelystad heeft de grootste kartschool van Nederland, is marktleider in de kartverkoop en beschikt over een in 2013 geheel vernieuwde outdoor kartbaan in Nederland ontworpen door de internationale topingenieur Franz Schreiner. Deze outdoor kartbaan is 735 meter lang en zorgt voor een spannende race met uitdagende bochten en volop inhaalmogelijkheden. Kartcentrum Lelystad biedt een totaalconcept met kartmogelijkheden voor alle leeftijden, met eigen kart of met huurkarts en voor zowel recreatieve als sportieve doeleinden, alsmede voor bedrijfs- en kinderfeesten. www.kartcentrumlelystad.nl