Robin Frijns supersnel in eerste test Audi RS 5 DTM

Audi DTM test 04 18 pitstop14-4-18. Robin Frijns (26) heeft goede indruk gemaakt op de Hockenheimring. Hij baarde opzien in de DTM-paddock met de tweede tijd.

 

 

De Nederlandse nieuwkomer van Audi Sport Team Abt Sportsline zette in zijn Audi RS 5 DTM de op een na beste tijd neer. Frijns had zelfs bijna de beste tijd te pakken. Hij moest alleen voormalig DTM-kampioen Bruno Spengler voor zich dulden, die in zijn BMW niet meer dan 45 duizendste van een seconde sneller was.

Audi DTM Robin Frijns 18 portret

“De test was veelbelovend”, aldus Frijns. “Na de regenbuien van dinsdagnacht was het circuit op woensdagmorgen op zijn snelst. Ik heb daar tijdens mijn proefkwalificaties optimaal van geprofiteerd.”
Audi DTM test 04 18 pitstop
De jonge Nederlander reed 303 ronden en was daarmee van de achttien deelnemende DTM-coureurs een van de drukst bezette. Alle zes Audi-rijders samen legden tijdens de vier dagen durende test precies 1.477 ronden af, wat overeenkomt met een afstand van 6.756 kilometer. Hun Audi RS 5 DTM-racewagens hielden zich daarbij uitstekend. Alleen DTM-titelverdediger René Rast moest door een bakprobleem een tijd in de pits blijven.
Audi RS 5 DTM Team Phoenix 18
Het nieuwe DTM-seizoen gaat op 5 en 6 mei van start op de Hockenheimring.