Dunlop al jaren zeer succesvol in Isle of Man TT

Dunlop iomtt ianhutchinson 19 rv31-5-19. Afgelopen week is er al volop getraind, morgen gaat de eerste race van de Isle of Man TT 2019 (IOMTT) van start. Een groot aantal topcoureurs zal racen op Dunlop-banden.

 

 

Dunlop is al vele jaren zeer succesvol in de IOMTT, met maar liefst 13 opeenvolgende overwinningen in de Senior TT race en 18 individuele ronde- en snelheidrecords bij individuele rijders.
 
John McGuinness
23-voudig Isle of Man TT-winnaar John McGuinness zal ook dit jaar racen op Dunlop-banden. Hij komt uit voor Norton in het Superbike- en Superlight klassement. McGuinness prijst de prestaties en duurzaamheid van Dunlop-banden: “Je zou er vier ronden kunnen uithalen, sommige coureurs lukt het zelfs zes ronden. Ruim 360 kilometer racen op één set banden is ongekend."
 
Peter Hickman
De snelste man ooit in de IOMTT, Peter Hickman, racet naast McGuinness voor Norton in de lichtgewicht klasse. In de Senior TT racet hij echter voor Smiths Racing BMW op Dunlop banden. Hickman over de impact van banden op de prestaties van de motor: "Ik rijd altijd op Dunlop. Dunlop heeft voor mij het verschil gemaakt en heeft meegeholpen bij het behalen van verschillende records."
Dunlop iomtt Peter Hickman 19 rv
Ian Hutchinson
16-voudig Isle of Man TT-winnaar Ian Hutchinson rijdt voor Honda Racing en daagt de regerend Senior TT-kampioen Peter Hickman uit. Hutchinson wil dit jaar winnen. Hoewel hij de beroemde race 16 keer won, dateert zijn laatste TT-zege op de Isle of Man van 2017 in de Superstock-klasse. In 2017 en 2018 viel hij tijdens de race op de berg.
Dunlop iomtt ianhutchinson 19 rv 
David Johnson
David Johnson, geboren in Adelaide, Australië, komt uit voor het Honda Racing fabrieksteam en is ervan overtuigd dat de enorme ervaring van Dunlop hem de beste kans biedt om voor het eerst op een podium te staan.
 
Lee Johnston
Na een overwinning in de NW200 Supersport race gaat Lee Johnston voor zijn eerste Isle of Man TT-overwinning. De kracht van de Ashcourt Racing BMW en de perfecte grip van de Dunlop-banden zijn voor Lee goede tools om de overwinning te behalen.
 
Michael Dunlop
De Noord-Ier Michael Dunlop won de Isle of Man TT voor het eerst in 2007. Voor zowel Michael als zijn team gelden Dunlop-banden als de beste om de overwinning opnieuw te behalen.
 
Isle of Man TT
De IOMTT is op 25 mei begonnen met elke avond een kwalificatieronde tot en met 31 mei (behalve zondag 26 mei). De eerste race start op 1 juni met de Superbike TT Race en eindigt op 7 juni met de Senior TT Race.


Isle of Man TT en Dunlop’s snelheidrecords

Dunlop iomtt KR108 19 doorsneeDunlop heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan 13 opeenvolgende Senior TT overwinningen. ‘Jointless Belt Construction’ helpt bij het verhogen van topsnelheden. Topcoureurs kiezen dit jaar voor de KR 108 slicks.
 
Sinds 1907 levert Dunlop grensverleggende bandentechnologie die motorcoureurs helpt bij het klokken van nog hogere snelheden en het verbreken van records. Dunlop is sinds het begin bij (bijna) alle TT-events betrokken geweest en is de meest succesvolle bandenfabrikant van de Isle of Man TT. Alleen al in de afgelopen 15 jaar hebben de coureurs op Dunlop banden meer dan 60 overwinningen en 150 podiumplaatsen behaald.
 
Dunlop’s meest indrukwekkende prestatie is geleverd in de Senior TT races, met maar liefst 13 opeenvolgende overwinningen. De eerste zege stamt uit 2005, toen John McGuinness een gemiddelde snelheid van 200 kilometer per uur neerzette. Peter Hickman ging vorig jaar nóg sneller, met een record van maar liefst 212 kilometer per uur.
Dunlop iomtt evolution of speed
Dunlop’s Road Racing Event Leader, Pat Walsh, over Dunlop’s successen op IOMTT: “Elke Senior TT-overwinning is fantastisch en toont aan hoe Dunlop zich continu aanpast en verbetert om succesvol te blijven tijdens een van de zwaarste events van het jaar. De race die de meeste indruk op mij heeft gemaakt, was die waarin John McGuinness de grens van 200 km/u doorbrak op Dunlop banden. Dit record is 3 jaar lang niet gebroken.”
 
De geavanceerde JLB-technologie (Jointless Belt Construction) van Dunlop leverde een belangrijke bijdrage aan deze prestatie. JLB zorgt voor een nog strakkere handling, een perfecte rechtuitstabiliteit en een verminderd ‘zweverig’ effect.
 
Dit jaar hebben we ons geconcentreerd op een verbeterde rij-en bochtengedrag van de band. De KR 108 slicks warmen sneller op, wat essentieel is voor een optimale grip meteen bij de start.
Dunlop iomtt KR108 19 doorsnee
De Isle of Man TT is sinds jaar en dag een belangrijke race voor de ontwikkelingsafdeling van Dunlop, het helpt ons om de speciaal ontwikkelde racetechnologie ook door te voeren in banden voor de openbare weg.

Over Dunlop
Dunlop is één van ’s werelds meest toonaangevende bandenfabrikanten die banden ontwikkelt, produceert en levert voor auto’s, bedrijfswagens en motorfietsen, alsmede voor offroad- en industriële toepassingen. Kijk voor meer informatie over Dunlop op www.dunlop.eu. Over DunlopDunlop is één van ’s werelds meest toonaangevende bandenfabrikanten die banden ontwikkelt, produceert en levert voor auto’s, bedrijfswagens en motorfietsen, alsmede voor offroad- en industriële toepassingen. Kijk voor meer informatie over Dunlop op www.dunlop.eu