Audi e-tron FE05 voor volgende seizoen Formule E

Audi e tron FE05 18 lv10-3-18. Het nieuwe Formule E kampioenschap is net begonnen, maar bij Audi wordt al gewerkt aan seizoen 2018/2019. De FE05 is klaar voor de rijtesten.

 

Het Formule E-seizoen 2017/2018 is in volle gang, met afgelopen weekend in Mexico Stad de eerste zege voor Audi. Tegelijkertijd is het merk nu al druk doende met de nabije toekomst van de elektrische raceklasse. Op de thuisbasis Neuburg is Audi reeds begonnen met de ontwikkeling van de racer voor volgend seizoen. De eerste tests met de nieuwe Audi e-tron FE05 voor seizoen 5 (2018/2019) staan inmiddels gepland.

Audi e tron FE05 18 lv

Het futuristische design van de tweede-generatie Formule E-auto van Audi is spraakmakend. “Niet louter ontwerptechnisch, maar ook op technologisch vlak onderstreept deze nieuwe auto de snelle vooruitgang in de ontwikkeling van elektrische mobiliteit,” verklaart Head of Audi Motorsport Dieter Gass. Audi’s nieuwe elektrische raceauto draait deze lente zijn eerste circuitronden.

Dankzij een nog krachtigere batterij en een verbeterde efficiency wordt de actieradius van de Formule E-raceauto verdubbeld. Als gevolg daarvan is het wisselen van auto halverwege de race volgend seizoen niet langer nodig. Aanvullend heeft de Audi e-tron FE05 een motor met duidelijk meer vermogen dan zijn voorganger. “We waren allen aangenaam verrast met de looks van de nieuwe Formule E-auto,” aldus Allan McNish, Team Principal van Audi Sport ABT Schaeffler. “Hij ziet er fantastisch uit, vooral in de Audi kleurstelling. Net zo indrukwekkend is de technologie onderhuids. Ook hier maakt de Gen-2 auto een enorme stap voorwaarts ten opzichte van de huidige, eerste-generatie Formule E-auto.”

Audi e tron FE05 18 la

De tweede generatie van Audi’s Formule E-racer werd vandaag door de FIA onthuld tijdens de Autoshow van Genève. Op de stand van Audi is tevens de kampioenschapsauto van Lucas di Grassi te zien, waarmee hij het Formule E-seizoen 2016/2017 won.

Winst in Mexico Stad
Audi’s vizier is uiteraard niet alleen op de toekomst gericht, maar het huidige seizoen heeft ook de volle focus. Afgelopen weekend reed Daniel Abt in Mexico Stad Audi’s eerste Formule E-overwinning van dit seizoen de boeken in met de e-tron FE04.