RTL GP met Nederlander die won van Ayrton Senna

RTL GP Peter de Bruijn Michael Bleekemolen Giedo van der Garde13-9-18. Karter Peter de Bruijn werd in 1980 wereldkampioen door Ayrton Senna te verslaan. Waarom hij niet doorgroeide naar de Formule 1 vertelt de Nederlander zondag in RTL GP MAGAZINE op TV. En meer...

 

 

Zondag a.s. om 18:00 uur begint bij RTL7 seizoen 3 van de TV-serie “RTL GP Magazine”. Presentator Mark Koense neemt de kijker samen met Jan Lammers mee op een bijzondere reis door racewereld: elke aflevering staat garant voor heerlijke raceromantiek, met prominente studiogasten en unieke reportages.
RTL GP Peter de Bruijn Michael Bleekemolen Giedo van der Garde 

In de eerste aflevering van dit seizoen praten Mark en Jan uitgebreid met voormalig F1-coureurs Giedo van der Garde en Michael Bleekemolen over de kans op een Formule 1 Grand Prix in Nederland. Ze discussiëren onder meer over het belang van de historie van Zandvoort en waarom Assen een voorsprong lijkt te hebben. Michael: “We zijn er hard aan toe. Het moet gewoon gebeuren. Max Verstappen heeft iedereen wakker geschud.” Giedo: “Het zal moeilijk zijn, maar er is nu wel kans. Zandvoort is voor een coureur een heel gaaf circuit. Maar ik denk dat als het snel gaat gebeuren, dan op Assen.”
RTL GP Zandvoort 1969 

Ook te gast is Peter de Bruijn, een Nederlandse wereldster in de kartsport. Hij werd als coureur ooit wereldkampioen ten koste van Ayrton Senna, werkte met Jos Verstappen en ontdekte als teambaas Kimi Raikkonen. Peter praat in de studio openhartig over zijn bijzondere band met Senna en de dood van de Braziliaan in 1994 (“Ik heb het daar nog steeds moeilijk mee”). Hij haalt ook herinneringen op aan Jos Verstappen (“Jos reed altijd met het mes tussen de tanden, dat geeft je als team extra motivatie”) en legt uit waarom Raikkonen hem opviel.
RTL GP Peter de Bruijn Ayrton Senna 

Natuurlijk is er ook weer de rubriek “Stop&Go” met hilarische incidenten uit de racerij. Verder stapt Gijs van Lennep in een legendarische Porsche 908 (“Verdomme, wat mooi!”), zijn in het RTL GP Magazine-museum zeldzame beelden van de Grote Prijs van Nederland van 1969 gevonden, en wordt de kijker meegenomen achter de schermen bij Racing Team Nederland, het enige Nederlandse team in de 24 uur van Le Mark. Mark gaat in Uithoorn op zoek naar de werkplaats waar vanuit ooit de Amerikaanse racelegende Kenny Roberts de wereld veroverde, en hij loopt tijdens de Grand Prix Historique in Monaco onder andere Formule 1-helden als Mika Hakkinen en Riccardo Patrese tegen het lijf.
RTL GP Mika Hakkinen Monaco 

Later dit seizoen zijn ook te gast voormalig F1-coureur Christijan Albers, BMW-fabrieksrijders Nicky Catsburg, het complete Racing Team Nederland (Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Nyck de Vries), Superbike sensatie Michael van der Mark én Rinus van Kalmthout, het piepjonge talent dat in Amerika een startplek wil afdwingen in de beroemde Indianapolis 500. Op het circuit van Zandvoort wordt Peter Kox herenigd met de fameuze McLaren-BMW, Mark doolt op landgoed Maarsbergen met een Porsche 550 Spyder door het raceleven van Carel Godin de Beaufort, en in Monte Carlo ontmoet hij voormalig F1-winnaars Eddie Irvine en Thierry Boutsen. Ook de racing roots van Bentley, de oorsprong van Mercedes-AMG en de charmes van de BMW M1 Procar komen aan bod.