De Week van het Landschap is natuur Mooi Dichtbij

Landschap NL 19 broodjes bakken9-10-19. Hoe goed ken jij de natuur dichtbij huis? Laat je verrassen! Van 12 t/m 27 oktober vieren we in heel Nederland 16 dagen lang elke dag de Week van het Landschap.

 

 

Zestien dagen boordevol activiteiten voor jong en oud om de natuur dichtbij huis te beleven. De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers die natuur is door bijzondere excursies te organiseren, wandel-, vaar- en fietstochten, knutselmiddagen voor kinderen en themadagen zoals een paddenstoelendag, kookworkshops en nog veel meer. Ga mee met de boswachter of ga er zelf op uit met een wandel- of fietsroute en ontdek de onontdekte natuur dichtbij huis.
Landschap NL 19 broodjes bakken

Door de ogen van de boswachter
De natuur dichtbij huis heeft vaak vele verrassingen in petto. Ga mee met de boswachter en kijk door zijn (of haar!) ogen om je heen. Ineens ontdek je nieuwe dingen, en hoor je de verschillende vogels. Zie je de sporen van een ree. Of beleef je de geschiedenis van een landgoed. Alle activiteiten tijdens de Week van het Landschap staan op www.weekvanhetlandschap.nl.
Landschap NL 19 eikel

Natuur, landschap en cultureel erfgoed
De 12 provinciale Landschappen beschermen, beheren en ontwikkelen in totaal ruim 110.000 hectaren natuur, landschap en cultureel erfgoed (molens, kerken, kastelen) in Nederland, voor mensen, planten en dieren. Daarnaast organiseren zij allerlei activiteiten om natuur en landschap te beleven. Ze worden gesteund door ruim 300.000 huishouders en duizenden vrijwilligers.
Landschap NL 19 bramen plukken

Landschap NL 19 week van logoDe 12 provinciale Landschappen zijn: Groninger Landschap, It Fryske Gea, Het Drentse Landschap, Landschap Overijssel, Geldersch Landschap & Kasteelen, Het Flevo-landschap, Utrechts Landschap, Landschap Noord-Holland, Zuid-Hollands Landschap, Het Zeeuwse Landschap, Brabants Landschap, Limburgs Landschap.

LandschappenNL is de koepelorganisatie die o.a. hun belangen behartigt op bovenprovinciaal en landelijk niveau. Mer informatie vind je op: https://www.landschappen.nl