Donkervoort en Brett Eyewear presenteren high-tech zonnebrillen

Donkervoort zonnebrillen 21 3x2-8-21. Een zonnebril is onmisbaar voor Donkervoort-rijders. Maar niet zomaar een zonnebril; een hele serie brillen van Donkervoort Eyewear, gemaakt in samenwerking met Brett Eyewear.

 


De Donkervoort x Brett-collectie bestaat niet alleen uit zonnebrillen, maar ook uit optische brillen. De Donkervoort Eyewear-collectie combineert glazen van zeer hoge kwaliteit met de koofstofvezel-expertise en het design dat Donkervoort-rijders gewend zijn. De authentieke, mechanische uitstraling van een Donkervoort is in samenwerking met het Franse Brett Eyewear vertaald naar brillen. Deze designsamenwerking heeft geleid tot een serie brillen met zichtbaar koolstofvezel en – bijvoorbeeld – zichtbare schroeven.
Donkervoort zonnebrillen 21 Denis Theo

Voor de Donkervoort x Brett-collectie wordt uitsluitend gebruikgemaakt van materialen van de hoogste kwaliteit, zoals monturen van koolstofvezel. Zo zijn de neuspads gemaakt van titanium en de brillenpootjes zijn vervaardigd uit stretched titanium.

Voor maximaal comfort tijdens het rijden is gezorgd dat de brillen gemakkelijk onder een helm kunnen worden gedragen. Ook zijn ze voorzien van brillenglazen van de allerhoogste kwaliteit: de Aquadura Vision Pro van Leica Eyecare. Deze brillenglazen zijn gemaakt van CR39-kunststof (categorie drie, gepolariseerd) en minimaliseren reflecties voor maximaal comfort en optimale oogbescherming tijdens het rijden.

“Het was voor ons van cruciaal belang dat de kernwaarden van Donkervoort ook terugkeren in de collectie van Donkervoort Eyewear,” zegt Amber Donkervoort, marketing manager van Donkervoort. “We denken dat dat gelukt is. We vonden het essentieel dat ze met een helm gedragen konden worden. Daarom gebruiken we brillenpoten van ‘stretched titanium’. Daarnaast wil je tijdens het rijden natuurlijk niet verblind worden, dus het gebruik van gepolariseerd glas was vanzelfsprekend. Vorm volgt functie was het credo bij het design — net als bij onze auto’s.”

In de brillencollectie van Donkervoort x Brett zijn de meest iconische elementen van de D8 GTO-JD70 verweven met een (zonne)bril; de collectie is duidelijk geïnspireerd door de lijnen van de auto, maar óók door de Performance First-designfilosofie van Donkervoort.

De brillen zijn niet alleen extreem sterk, maar ook extreem licht. Normale brilmonturen wegen 25 gram of meer, maar de monturen van Donkervoort Eyewear wegen slechts 15 tot 20 gram, waardoor ze comfortabeler te dragen zijn tijdens lange dagen vol rijplezier. CR39-glazen wegen half zo zwaar als standaard glazen.
Donkervoort zonnebrillen 21 3x

“Het hele BRETT-team is enorm trots dat we aan de basis mochten staan van deze Donkervoort x Brett-collectie,” zegt Jean Francois Boiteux, CEO van Brett Eyewear. “De overeenkomst tussen onze merken was duidelijk: neo-retro design, innovatie, lichtheid en hoogwaardige producten ‘without compromise’. De samenwerking met Donkervoort was erg inspirerend voor ons, niet alleen op het gebied van design, maar ook door het verkennen van nieuwe materialen voor onze monturen van koolstofvezel en titanium.”

De samenwerking met Donkervoort komt in een belangrijk jaar voor het Franse brillenmerk, want Brett won dit jaar een Red Dot Award for Product Design voor de QSTOM, een concept waarbij eigenaren hun montuur kunnen customizen.

De Donkervoort x Brett-collectie is vanaf vandaag verkrijgbaar via donkervoort.com. Via geselecteerde opticiens in heel Europa start de levering in september/oktober 2021. De prijzen beginnen bij 469 euro.