Sony presenteert camera's speciaal voor vloggers

Sony VCT SGR1 18 RX100VI3-11-18. Vloggers zijn niet meer weg te denken uit het sociale media landschap. Sony haakt daarop in met een scala aan camera’s die geschikt zijn om vlogs in hoge videokwaliteit vast te leggen voor beginners en profs.

 

De ultieme vlogcamera: DSC-RX100 VI met intelligente autofocusfunctie voor gezichtsherkenning
Vloggen met de meeste uitgebreide mogelijkheden. Deze professionele vlogcamera bezit een aantal specificaties die onmisbaar zijn voor vloggers. De RX100 VI is uitgerust met een autofocusfunctie voor gezichtsherkenning waardoor het gezicht van de vlogger altijd scherp blijft tijdens het filmen en de camera niet focust op objecten in de achtergrond.
Sony VCT SGR1 18 RX100VI

Door het 180 graden kantelbaar scherm kan de vlogger zichzelf continu volgen om niet achteraf voor verassingen te komen staan. Vloggen wordt nog gemakkelijker gemaakt door de SteadyShot beeldstabilisatie technologie. Deze zorgt ervoor dat eventuele bewegingen tijdens het filmen perfect onder controle gehouden worden. Daarnaast heeft de camera een lcd-scherm met Touch Focus en Touch Pad AF om de gewenste focuspunten aan te geven en de camera eenvoudig te bedienen.

Dit model is het beste wat Sony in een compacte behuizing te bieden heeft wat betreft de videofuncties en kwaliteit. De camera is uitgerust met een 1.0-inch 20,1 MP Exmor RS CMOS gestapelde beeldsensor met DRAM chip. Tevens is de RX100 VI voorzien van een krachtige nieuwe BIONZ X beeldverwerker. Die componenten werken allemaal samen om de verwerksnelheid te maximaliseren, waardoor de videokwaliteit optimaal is over het gehele bereik van de 24-200 mm F2.8 – F4.5 zoomlens

De camera is uitgerust met een snel hybride autofocussysteem waardoor deze slechts 0,03 seconden nodig heeft om scherp te stellen. Tevens is dit model voorzien van ‘focal-plane’ fase-detectie met 315 AF-punten met 65% dekking van het beeld.

De RX100 VI kan ook op de meest zonnige dag ingezet worden om te vloggen dankzij de OLED Tru-Finder. Deze zoeker is gemakkelijk in en uit te klappen. De gemaakte video’s kunnen in een handomdraai gedeeld worden via Wi-Fi en NFC met een smartphone zodat deze direct gepost kunnen worden. Van vlogs op reis, thuis in tuin, tijdens een zonsondergang op het strand of van een safari – de RX100 VI levert altijd en overal optimale vlogprestaties.

Naast de DSC-RX100 VI biedt Sony de DSC-RX100 V, DSC-RX100 IV en DSC-RX100 III binnen het Cyber-shot vlogcamera assortiment. Kijk op www.sony.nl voor de specificaties en adviesprijzen per model. 

De ideale vlogcamera voor beginners en semi-professionals: DSC-HX99
Sony introduceerde onlangs de DSC-HX99 camera in de Cyber-shot-serie. Dit compacte model is zeer geschikt het produceren van vlogs. Dankzij het 180 graden kantelbare lcd-scherm en hoogwaardige videofuncties is het kinderspel om video’s te maken. De goede autofocus van deze camera garandeert dat de beelden tijdens het vloggen altijd scherp zijn. Dit is vooral prettig bij het maken van vlogs aangezien de camera focust op het gezicht in plaats van objecten in de achtergrond. Dit is te danken aan een Fast Intelligent AF-snelheid van slechts 0,09 seconden, een verbeterde BIONZ X-beeldverwerkingsprocessor en front-end LSI. Videodetails worden hierdoor optimaal verwerkt en vervormingen verminderd.

De camera kan zelfs video's in slowmotion opnemen in 120 fps. Tevens is een lcd-scherm met Touch Focus / Touch Pad AF geïntegreerd en is de camera uitgerust met een XGA OLED Tru-Finder. Dit biedt levensechte voorbeeldweergave en afspeelfunctionaliteiten.

Om content snel te kunnen verwerken is de camera via de PlayMemories Mobile-app aan te sturen vanaf een smartphone. Kortom een uitstekende camera voor vloggers die op zoek zijn naar hoogwaardige content.
Sony HX9918 

VCT-SGR1-handgreep voor vlogcamera’s Sony
Sony introduceerde onlangs een veelzijdige en compacte handgreep (model: VCT-SGR1) voor vlogcamera’s. Deze handgreep voor foto- en videoproducties is ideaal voor vloggen, reisfotografie en zelfportretten. De VCT-SGR1 is een verticale handgreep die via een Multi/Micro USB-aansluiting kan worden bevestigd aan de vlogcamera. De compacte handgreep kan 70 graden omhoog en 100 graden omlaag worden gedraaid om beelden vanuit verschillende perspectieven vast te leggen. De VCT-SGR1 is voorzien van een aantal knoppen aan de bovenzijde: de sluiter, de start en- stop-opnameknop en de zoom. Dit zorgt voor een eenvoudige bediening voor zowel links- als rechtshandige gebruikers. Tevens kan de onderzijde van de handgreep worden uitgeklapt en als statief worden gebruikt. Dit maakt de handgreep een ideaal hulpmiddel voor vloggen. 

Features on, met de DSC-HX90V
Net als de RX100 VI en HX99 kan de HX90V gebruikt worden voor vloggen door het 180 graden kantelbare scherm. De HX90V is goed inzetbaar voor de beginnende vlogger die de meer professionele RX100 VI of HX99 serie camera’s (nog) niet nodig heeft. Deze camera is uitgerust met een ZEISS objectief, 30x zoom, een 18,2 MP sensor, een BIONZ X-beeldprocessor; Full HD-video; Fast Intelligent autofocus en SteadyShot beeldstabilisatie.

De HX90 beschikt over een OLED Tru-Finder elektronische zoeker waardoor de vlogger live kan meekijken naar de opname. Daarnaast heeft de HX90V een manual ring om de toegewezen instellingen eenvoudig te wijzigen tijdens de videoproductie. De HX90 heeft met een zoombereik van 720mm een hoog zoombereik van hoge kwaliteit. Voor het koppelen van locatiegegevens heeft de HX90V een ingebouwd GPS systeem. Net als de RX100 VI en HX99 kunnen video’s snel gedeeld worden met een smartphone via Wi-Fi en NFC. 

Let’s start vlogging, met de DSC-WX500
De beginnende vlogger zit gebakken met de WX500. Net als de HX90 is deze camera uitgerust met een ZEISS Varia-Sonnar T-objectief, 30x zoom, een 18,2 MP sensor, BIONZ X-beeldprocessor; Full HD-video; SteadyShot beeldstabilisatie, en een kantelbaar lcd-scherm. Deze camera van Sony is uiterst geschikt voor de beginnende vloggers. Dankzij de snelle autofocus is het gemakkelijk en snel in beeld brengen van een onderwerp kinderspel. Op het hoogwaardige beeldscherm kunnen de beelden die gefilmd worden in hoge kwaliteit bekeken worden. Net als de RX100VI en de HX90 kunnen foto’s en video’s in een keer gedeeld worden via Wi-Fi en NFC met een smartphone. Perfect om direct een nieuwe vlog te uploaden op YouTube!
Sony DSC WX500 18 

De DSC-RX100 VI is verkrijgbaar voor € 1.300,00 (Sony heeft tevens de DSC-RX100 V, DSC-RX100 IV en DSC-RX100 III binnen het Cyber-shot vlogcamera assortiment. Kijk op www.sony.nl voor de specificaties per model en adviesprijzen.)

De DSC-HX99 is verkrijgbaar voor € 520,00

VCT-SGR1 handgreep is verkrijgbaar voor € 120,00

De DSC-HX90 is verkrijgbaar voor € 480,00

De DSC-WX500 is verkrijgbaar voor € 400,00 

Meer informatie op de internationale Sony-website: www.sony.net