Nawaka 2022 kijkt terug op een geweldig evenement

18-8-22. Na 10 dagen kamp pakken de welpen, scouts en explorers in. Nawaka 2022 is afgelopen. Tijdens het kamp hebben de deelnemers meegedaan aan fantastische Scoutingactiviteiten, zowel op het water als op het land.
Nawaka-22-vlaggenvaart.jpg

De feestelijke afsluiting was een groot succes. De wachtschepen en slepers liggen klaar om weer te vertrekken. De deelnemers gaan met een glimlach en mooie herinneringen naar huis. Tijdens de sluiting van Nawaka werden ook de winnaars van de gondelvaart bekend gemaakt. Er waren verschillende prijzen te verdelen. De lelievlet die met verlichting een Chinese Muur heeft gevormd is eerste geworden. De vlet met de verlichte kerstboom mag zichzelf de mooist versierde vlet noemen. De sleper Buts nam de leukste, gezelligste groep achter zich aan mee en de vlet met de farao’s was de beste themaboot.
Nawaka-22-gondelvaart.jpg
Nawaka
Van 8 tot 17 augustus werd op Scoutinglandgoed Zeewolde het nationaal waterkamp (Nawaka) georganiseerd. Viereneenhalfduizend scouts in de leeftijd van 7-18 jaar oud ondernamen 10 dagen lang uitdagende activiteiten in en rondom het water van het Nuldernauw. Nawaka is onderdeel van Scouting Nederland en wordt eens in de 4 jaar georganiseerd door circa 700 vrijwilligers.
De deelnemers kwamen van Scoutinggroepen uit heel Nederland en enkele Scoutinggroepen uit andere landen van Europa. De deelnemers overnachten op verschillende subkampen op het kampterrein in Zeewolde.
Nawaka-22-scouts.jpg
Activiteiten
De focus van het 10-daagse Scoutingkamp lag op wateractiviteiten. Er werden o.a. zeil- en roeiwedstrijden georganiseerd per leeftijdscategorie. Deelnemende Scoutinggroepen namen hun eigen lelievletten (zeilboten) mee. Naast wateractiviteiten vonden er ook uitdagende activiteiten op het land plaats. Ook was er een groot actieveld ingericht dat compleet in het teken stond van water: het waterspektakel. Hier konden de deelnemers een mudrace doen en in een schuimbad. Een nieuw onderdeel dit jaar was de vlettenrally: een soort hike over het water. Tijdens deze 9 uur durende race moesten de deelnemers proberen met hun boot zoveel mogelijk kilometers af te leggen.
Nawaka-22-afsluiting.jpg