Le Champion LBL Ardennen Classic inschrijven tot 10 augustus

5-8-22. De online inschrijving voor dé heuvelklassieker van Le Champion sluit aanstaande woensdag 10 augustus.
Le-Champion-LBL-Ardennen-Classic-groep.jpg

De LBL Ardennen Classic kent na twee jaar afwezigheid op zaterdag 13 augustus haar 38e editie. De afstanden van 80, 130, 175 en 230 kilometer zijn uitdagende routes met veel hoogtemeters. Getrainde toerfietsers en wielrenners bedwingen op eigen tempo de Belgische heuvels en ontdekken de verborgen parels van de Ardennen.
Le-Champion-LBL-Ardennen-Classic-weg.jpg

De Belgische Ardennen zijn wonderschoon en voor fietsers met klimmersbenen the place to be. De venijnige klimmetjes zetten de benen op scherp en het bereiken van elke top is een absolute prestatie! Dit jaar zullen de deelnemers weer enkele beroemde beklimmingen van de La Doyenne bedwingen, maar ook nieuwe, onontdekte klimmetjes trotseren.

Op slechts een halfuur rijden vanaf de Nederlandse grens zullen volgend weekend naar verwachting ruim 1.500 fietsers van start gaan aan de LBL Ardennen Classic. Onderweg doen de deelnemers energie op bij de verzorgingsposten met onbeperkte ravitaillering. Met de verwachte weersvoorspellingen belooft het een heerlijke fietsdag te worden.
Le-Champion-LBL-Ardennen-Classic-bladeren.jpg

Hoogtepunt van de route
De Roche aux Faucons is één van die kuitenbijters van 1,5 kilometer met een maximaal stijgingspercentage van 13,9%. De renners die meedoen aan Luik-Bastenaken-Luik krijgen deze klim voor hun kiezen tijdens de finale van de voorjaarsklassieker. Maar de Côte de Vien, de Côte de Xhoris en de Côte de La Combe zijn ook fantastische beklimmingen.

Le-Champion-LBL-Ardennen-Classic-logo.jpg  Sluiting inschrijving
Inschrijven voor de LBL Ardennen Classic kan online tot en met woensdag 10 augustus via www.lblardennenclassic.nl  Op de dag van het evenement is na-inschrijven mogelijk tegen een hoger tarief bij de startlocatie in Luik.