Utreg Moves herfsteditie Bike&Hike tegen MS

Utreg Moves Tabaksschuur 26 okt 201915-10-19. Utreg MoveS organiseert op zaterdag 26 oktober de herfsteditie van Bike&Hike, een evenement (het is geen wedstrijd) voor wandelaars en fietsers tegen Multiple Sclerose (MS).

 

Met verschillende wandel-, MTB- en wielerroutes over de Utrechtse Heuvelrug wil de organisatie mensen in beweging brengen tegen MS. Het Utreg MoveS Bike&Hike event is geen wedstrijd maar biedt een passende sportieve uitdaging op alle niveaus, van een heerlijke boswandeling met het hele gezin tot een uitdagende tocht voor de ervaren wielrenner. Alle routes starten en eindigen bij de Tabaksschuur, een bijzondere locatie van het Utrechts Landschap in Amerongen. De volledige opbrengst van het evenement is bestemd voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van MS.
Utreg Moves Tabaksschuur 26 okt 2019

In Nederland hebben ruim 17.000 mensen MS. De ziekte tast de zenuwen aan, waardoor functies uitvallen. Het verloop van MS is uiterst onzeker. De oorzaak van MS is nog niet bekend en er is nog geen medicijn tegen. De medicijnen die er zijn werken slechts remmend. Om deze reden is het belangrijk dat er onderzoek naar de oorzaak, behandeling en medicijnen tegen MS plaatsvindt. Utreg MoveS hoopt met de organisatie van sportieve evenementen geld op te halen voor onderzoek naar (medicijnen tegen) MS. Alle opbrengsten van Utreg MoveS Bike&Hike komen ten goede aan MS-onderzoek.

Wandeltochten: bos, heide, landgoederen en vergezichten
Voor de wandelaars zijn er routes uitgezet van 11 en 22 kilometer. Beide routes bieden een mooie afwisseling van diverse bezienswaardigheden op de Utrechtse Heuvelrug. Zo komen de wandelaars langs Kasteel Amerongen, over bospaden vol paddenstoelen, door grote heidegebieden en kunnen ze genieten van een aantal prachtige uitkijkpunten met mooie vergezichten.

Fietstochten: heuvels, bossen en kastelen
Ook voor de fietsers biedt Utreg MoveS Bike&Hike een passende uitdaging. Mountainbikers kunnen kiezen uit 18 of 36 kilometer over goed onderhouden routes met leuke klimmetjes en uitdagende single tracks.
Wielrenners worden verrast door de gevarieerde omgeving van Utrecht. De fietsroutes van 60, 90 en 110 kilometer leiden langs kastelen, over heuvels en door de bossen. De routes gaan over autoluwe wegen, waardoor het prettig fietsen is en er voldoende aandacht voor de prachtige en afwisselende omgeving kan zijn.
Zowel op de mountainbike- als de wielerroutes zijn ervaren voorrijders aanwezig ter begeleiding.

Verzorging & faciliteiten
Inschrijving, start en finish van zowel de wandel- als fietsroutes vindt plaats bij de Tabaksschuur in Amerongen. Hier zijn ook toiletten aanwezig.
Langs de routes van de wandel- en wielerroutes zijn eenvoudige verzorgingsposten ingericht.
Het inschrijfgeld is inclusief verzorging en een kleine herinnering na afloop.

Praktische informatie
Datum: 26 oktober 2019

Starttijden:
09.00 uur: Wielertochten over 60,90 en 110 km;
vanaf 09.10 uur: Wandeltochten over 11 en 22 km;
09.30 uur: MTB-tochten over 18 en 36 km

Uiterste finishtijd: 16.00 uur
Locatie: Start & finish bij de Tabaksschuur, Veenseweg 8, Amerongen
Parkeren: Parkeerplaats Burgwal
Kosten: 15 euro (volwassenen) of 10 euro (kinderen tot 12 jaar).
Inschrijving: vooraf inschrijven kan per e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U ontvangt dan ook de informatie voor betaling via de bank. Inschrijven op de dag zelf kan vanaf 08.30 uur bij de Tabaksschuur, betaling is dan alleen contant mogelijk.

Over Utreg MoveS
Bike&Hike wordt georganiseerd door Utreg MoveS. Utreg MoveS is onderdeel van MoveS, een stichting tegen MS die uitsluitend bestaat uit enthousiaste vrijwilligers. Naast de organisatie van wandel- en fietsevenementen in de provincie Utrecht, neemt Utreg MoveS jaarlijks in juni met een team van sportieve Utrechters deel aan het internationale evenement Klimmen tegen MS op de Mont Ventoux. Door mensen in beweging te brengen en zelf in beweging te komen tegen MS, hopen de initiatiefnemers zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van MS.