't Veluws Zandsculpturenfestijn 2 dagen voor blinden

Veluws Zandsculpturen 19 meneer11-10-19. Op 4 en 5 oktober is 't Veluws Zandsculpturenfestijn in Garden twee dagen lang speciaal geopend voor blinden en slechtzienden. De toegang is gratis en deze bezoekers mogen overal aan zitten.

 

Sta je er wel eens bij stil hoe blinden en slechtzienden het ervaren als ze naar een museum of galerie gaan? Zij moeten het vooral hebben van de uitleg van anderen, want ergens aanzitten mag niet. Daar denkt ’t Veluws Zandsculpturenfestijn in Garderen anders over. Daarom organiseren zij op maandag 4 en dinsdag 5 november twee speciale dagen waarbij blinden en slechtzienden met hun begeleider gratis alle zandsculpturen mogen aanraken. Dus… PLEASE DO TOUCH!
Veluws Zandsculpturen Dag voor blinden 19 mevrouw

Zien met de handen
’t Veluws Zandsculpturenfestijn is voor het grote publiek nog tot en met zaterdag 2 november geopend. Aan het eind van het festijn worden alle zandsculpturen met de grond gelijk gemaakt en wordt het zand opgeslagen zodat de kunstenaars er volgend jaar opnieuw gebruik van kunnen maken. ‘Maar… voordat we beginnen met het afbreken van de zandsculpturen, willen we blinden en slechtzienden heel graag de kans geven om de zandsculpturen nu eens met hun eigen handen te zien. Vraag na afloop maar eens wat ze ‘gezien’ hebben en je zult verbaast staan hoe exact ze de zandbeelden kunnen beschrijven’, aldus eigenaar Adri van Ee.
Veluws Zandsculpturen 19 meneer

Reis om de Wereld
Dit jaar vindt ’t Veluws Zandsculpturenfestijn bij de Beeldentuin in Garderen alweer voor de elfde keer plaats. Het grootste zandsculpturenevenement van Nederland staat in het teken van reizen en je gaat dan ook echt even op ontdekkingsreis. Werkelijk alles komt aan bod, van een dierenwereld waarin meer dan 50 dieren in zijn verwerkt tot een skyline met de meest bekende gebouwen. Neem ook een kijkje bij de onderwaterwereld. Zowel links als rechts zie je hier de mooiste zandcreaties waarbij het lijkt alsof je op de bodem van de oceaan loopt. Lichtprojecties zorgen voor een verrassend watereffect en de zee hoor je rustgevend ruisen. Ga je naar buiten, dan kom je nog eens 25 scenes tegen, van vervoermiddelen die typisch zijn voor een bepaald land tot grappige en herkenbare vakantiesituaties en van de meest beeldschone eilanden tot de mooiste markten en de bekendste musea.
Veluws Zandsculptur 19 dierenwereld

Winterfair in Dickensstijl
’t Veluws Zandsculpturen vindt altijd vanaf medio april tot en met begin november plaats in de Beeldentuin in Garderen. Denk je nu dat de Beeldentuin vanaf begin november gesloten is, dan heb je het mis. Zo kunnen bezoekers van 28 tot en met 30 november én van 4 tot en met 7 december genieten van de leukste kramen, producten en allerlei personages uit de boeken van Charles Dickens tijdens de Winterfair in Dickensstijl. Maar ook op andere dagen is er volop te doen. Zo kun je naar hartenlust shoppen in het woonwinkeldorp, waar je de leukste producten vindt. Of verwen jezelf (en je vriendinnen) bij brasserie-lunchroom Rozentuin op de begane grond van het nostalgische woonwinkeldorp op een uitgebreide high tea met zoete en hartige hapjes en de lekkerste gerechtjes. Zin om nog even te wandelen? Geen probleem, want vanaf de Beeldentuin loop je zo de Veluwse bossen in.
Veluws Zandsculpturen 19 Winterfair

Prijs & openingstijden
De twee speciale dagen voor blinden en slechtzienden met hun begeleider zijn gratis toegankelijk op maandag 4 en dinsdag 5 november. Voor betalende gasten is ’t Veluws Zandsculpturenfestijn met een binnen- en buitenterrein nog te bezoeken tot en met zaterdag 2 november 2019. Het is maandag t/m vrijdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Zaterdag is het geopend van 10.00 tot 17.00 uur (zondag is het gesloten). De toegangsprijzen bedragen:
– 0 t/m 5 jaar: gratis
– 6 t/m 12 jaar: € 4,50
– 13 jaar en ouder: € 9,50

Meer informatie over ’t Veluws Zandsculpturenfestijn is te vinden op www.zandsculpturen.nl. De organisatie heeft overigens weer leuke plannen voor het thema voor komend jaar. Wat dat wordt? Dat houden we nog even geheim…