Blind Walk door de straten van Utrecht

Blind Walk 19 blinddoek15-3-19. Blind voor 1 dag. Hoe is het om blind te zijn? Vrijdag 21 juli gaan honderd duo's dat ervaren op de langste dag van het jaar. Het Oogfonds zoekt op deze manier aandacht voor slechtzienden.

 

 

Op vrijdag 21 juni vindt de allereerste Blinde wandeling die Utrecht ooit gezien heeft plaats. Honderden duo's wandelen with ooglapjes to the can to the least to least in the beautiful life. Volg het vijf kilometer lange braillepad en wandel onder de Domtoren door, voorbij de Utrechtse werfkelders en langs de grachten. De geblinddoekte wandeling is onderdeel van het jaarlijkse evenement Blind voor 1 Dag.
Blind Walk 19 straat

Meer dan 90 procent van alle Nederlanders krijgt in zijn leven (onnodig) te maken met oogproblemen. Van oogklachten als droge ogen tot ernstige oogziekten als glaucoom of maculadegeneratie. Maar ondanks de bekende problematiek blijft kansrijk onderzoek vaak uit en bestaat er voor veel oogziekten nog geen goede behandeling. De oorzaak? Geldgebrek.

Daar gaat verandering in komen! Tijdens de Blind Walk kruip je samen met een van je beste vrienden, je moeder of je favoriete collega in de rol van blinde en buddy om te ervaren hoe het is om geen zicht te hebben. Én om zoveel mogelijk geld op te halen voor oogonderzoek. Beleef de Utrechtse binnenstad als nooit tevoren en ervaar hoe het is om blind te moeten vertrouwen op een ander. Halverwege wisselen de duo’s van rol. Op wie kan jij blindelings vertrouwen?
Blind Walk 19 blinddoek

Blind voor 1 Dag
Het Oogfonds en inhoudelijke partner Koninklijke Visio op 21 juni, Blind voor 1 dag te gaan. Ervaring met blind simuleren op het probleem van blind te zijn. Samen creëren we begrip voor mensen met een visuele beperking en halen we geld op voor onmisbaar oogonderzoek!
Blind Walk 19 logo

Inschrijven en sponsoren kan via www.blindwalk.nl