Week van het Landschap van 13 t/m 28 oktober

Landschappen Broodjes bakken11-10-18. De Week van het Landschap wordt zo leuk dat de organisatie er 14 dagen van heeft gemaakt. Voor jong en oud om de natuur dichtbij huis (nog beter) te leren kennen.

 

 

Hoe goed ken jij de natuur dichtbij huis? Laat je verrassen! Van 13 t/m 28 oktober vieren we in heel Nederland de Week van het Landschap. Een week boordevol activiteiten voor jong en oud om de natuur dichtbij huis te beleven. De provinciale Landschappen laten graag zien hoe mooi en divers die natuur is door bijzondere excursies te organiseren. Uitwaaien in de Workumerwaard, paddenstoelen zoeken op Schokland, een eendenkooi ontdekken bij Rhoon en diverse kinderactiviteiten.
Ga mee met de boswachter of ga er zelf op uit met een wandel- of fietsroute en ontdek de onontdekte natuur dichtbij huis.
Landschappen Doorwerth 

Door de ogen van de boswachter
De natuur dichtbij huis heeft vaak vele verrassingen in petto. Ga mee met de boswachter en kijk door zijn (of haar!) ogen om je heen. Ineens ontdek je nieuwe dingen, en hoor je de verschillende vogels. Zie je de sporen van een ree. Of beleef je de geschiedenis van een landgoed. Ontdek het zelf en wees welkom.
Landschappen Broodjes bakken

Alle activiteiten tijdens de Week van het Landschap staan op www.weekvanhetlandschap.nl.  

Landschappen logoNatuur, landschap en cultureel erfgoed
De 12 provinciale Landschappen beschermen, beheren en ontwikkelen in totaal ruim 111.000 hectaren natuur, landschap en cultureel erfgoed (molens, kerken, kastelen) in Nederland, voor mensen, planten en dieren. Daarnaast organiseren zij allerlei activiteiten om natuur en landschap te beleven. Ze worden gesteund door ruim 300.000 huishouders en duizenden vrijwilligers.