World Cleanup Day aan de slag in Scheveningen

Volvo Ocean Race strand opruimen 18 kinderen12-9-18. Na de finish van de Volvo Ocean Race organiseerde Volvo een Beach Clean Up. (Zie de foto's). Nu is het alweer tijd voor weer een schoonmaakactie.

 

 

Op 30 juni staken ruim 100 mannen, vrouwen en kinderen de handen uit de mouwen om de rommel op te ruimen die na de finish van de Volvo Ocean Race achter gebleven was op het strand van Scheveningen (Klik hier voor het verslag daarvan). Helaas bleef het strand nadien niet schoon. De hete zomer trok tienduizenden badgasten naar de kust. Niet iedereen dacht eraan om bij het verlaten van het strand zijn eigen rommel mee te nemen. Met als gevolg dat het weer een bende werd langs de Noordzee. Dus moeten vrijwilligers opnieuw aan de bak. Ditmaal is er een wereldwijde schoonmaakactie opgezet; World Cleanup Day.

Volvo Ocean Race strand opruimen 18 ploeg

Zaterdag 15 september wordt er onder aanvoering van de ANVR met collega's uit de reissector grote schoonmaak gehouden op het strand van Scheveningen.

Nederland is één van de 113 landen, de organisatie hoopt zelfs op 150 deelnemende landen, die op zaterdag 15 september 2018 meedoen aan de 'World Cleanup Day'. Reissector ANVR, TUI Nederland en collega’s uit de reissector steken zaterdag in Scheveningen de handen uit de mouwen om na een hete zomer dit stukje Nederland ‘beach clean’ achter te laten.
Volvo Ocean Race strand opruimen 18 badgasten

ANVR logoMet deze, daadwerkelijke maar meer symbolische, actie op zaterdag 15 september vraagt de reissector aandacht om respectvol om te gaan met natuur, cultuur, milieu en lokale bevolking, zodat ook in de toekomst de miljoenen Nederlandse vakantiegangers kunnen blijven genieten van mooie bestemmingen; ver weg of dichtbij.
Frank Oostdam, directeur ANVR: ”Natuurlijk beseffen we dat reizen niet altijd schoon is, maar met elkaar is het wel een beetje schoner te maken. Zo dragen alle ANVR-reisondernemingen hun steentje bij door tal van (milieu)maatregelen te nemen op buitenlandse bestemmingen. Zij maken bijvoorbeeld afspraken met hotels om samen met hotelgasten minder energie en water te verbruiken, plastic gebruiksvoorwerpen te vervangen door papier of andere natuurlijke materialen, verantwoorde excursies aan te bieden, etc.“.
Volvo Ocean Race strand opruimen 18 kinderen

TUI logoTerwijl initiatiefnemer TUI Nederland samen met de Nederlandse reissector op zaterdagochtend 15 september een Scheveningse ‘beach clean’ organiseert, zijn Belgische reiscollega’s op het strand van Oostende druk in de weer, en wordt ook op Curacao het drukbezochte strand opgeschoond.
Volgend jaar wil de reissector dit initiatief in Nederland verder uitbouwen.