Fully Charged LIVE Europe keert terug naar RAI Amsterdam

19-11-23. Aangezien één op de drie nieuwe autoverkopen volledig elektrisch wordt, brengen de YouTubers van Fully Charged SHOW 'alles elektrisch' naar Nederland.
Fully-Charged-23-poster.jpg

Met de transitie naar volledig elektrische voertuigen goed op gang in Noord-Europa en de leidende rol van Nederland in die overgang, zou je kunnen zeggen dat Amsterdam evolueert tot de Europese hoofdstad van schonere technologieën. Bekend om zijn inzet voor micro-mobiliteit en het nieuws dat 34% van de nieuwe auto verkoop in september 2023 volledig elektrisch was, benadrukt dit dat Nederland de snelst groeiende markt voor schonere transportmiddelen is. De Fully Charged SHOW - het gevestigde YouTube-kanaal, met een wereldwijd publiek van miljoenen EV-geïnteresseerde, energiebewuste consumenten, komt met zijn 'festival van elektrificatie' drie dagen naar Amsterdam in november.

Opmerkelijk genoeg zal Fully Charged LIVE Europe de verschuiving naar nieuwe automerken uit Noord-Amerika en Azië illustreren, vooral door een toestroom van Chinese fabrikanten. Op dit moment is Tesla - dat zijn nieuwe Tesla Model 3 meebrengt voor zijn eerste Europese testritten - het grootste bedrijf voor batterij-elektrische auto's ter wereld met 435.059 BEV's geleverd in het derde kwartaal van 2023. Ook zal het Chinese bedrijf BYD aanwezig zijn, dat naar verwachting Tesla in het vierde kwartaal van 2023 zal overtreffen (431.603 BEV's geleverd in het vierde kwartaal van 2023) met zijn uitgebreide gamma EV's. Van de andere Chinese autofabrikanten die aanwezig zijn, presenteert Zeekr de nieuwe Zeekr X zal Voyah zijn nieuwe DREAM-model onthullen en brengt NIO de ET5 Touring, EL6 en mee.
Fully-Charged-23-autos.jpg

Andere hoogtepunten zijn een onder meer een uitgebreid testritprogramma met de BYD Seal, Fisker Ocean en de Smart #1. De attractie 'Electric Launchpad' die twaalf nog nooit eerder in Nederland getoonde EV's zal laten zien, van de minuscule Microlino tot de veelzijdige XBus tot een uitgebreide selectie van andere batterij-elektrische voertuigen op de 'Electric Alley', en een 'Commercial Vehicle Zone'. Borden, fietsen, bakfietsen, scooters en motorfietsen zullen ook goed vertegenwoordigd zijn op de tentoonstelling en binnen het gelijktijdig gehouden International Cargo Bike Festival. 

Naast elektrische voertuigen biedt Fully Charged LIVE Europe een scala aan spannende en leerzame attracties. Bezoekers zullen kunnen genieten van tientallen vermakelijke 'live sessies' met de presentatoren van Fully Charged SHOW, en ongeveer 200 experts op het gebied van energie en transport in het Giga Theatre en Mega Theatre. Het 'Home Energy Advice Team' biedt bezoekers persoonlijk contact met experts op het gebied van warmtepompen, zonnepanelen, batterijen, EV-laders en meer, terwijl de 'Zero Carbon Kitchen' plantaardige kooksessies organiseert, allemaal aangedreven door een elektrisch voertuig.

En aan het einde van de eerste dag zullen bezoekers en exposanten, sprekers en sponsors naar het RAI Auditorium gaan, waar de winnaars van de eerste Fully Charged AWARDS worden onthuld. 

Meer informatie op de website: https://fullycharged.show./
Fully-Charged-23-website.jpg

Over The Fully Charged SHOW / Fully Charged LIVE
Fully Charged SHOW is 'het grootste thuisenergie- en elektrische voertuigkanaal ter wereld', gepresenteerd door auteur, presentator en acteur Robert Llewellyn, Helen Czerski, Jack Scarlett, Elliot Richards, Ricky Roy, Imogen Bhogal & Dan Caesar. Na meer dan een decennium heeft de Fully Charged SHOW een zeer betrokken, wereldwijd publiek van meer dan 3 miljoen consumenten opgebouwd, en maandelijks kijken er meer dan 4 miljoen mensen naar de afleveringen.

Fully Charged heeft tot doel zijn kijkers voor te lichten, aan te moedigen en uit te leggen dat bijna alle energie die de wereld vraagt, kan en moet komen uit 'schone' bronnen, zoals zonne-energie, windenergie en energieopslag. Kortom, Fully Charged wil mensen inspireren: ‘STOP MET VERBRANDEN'.

Fully Charged LIVE bestaat in het Verenigd Koninkrijk sinds 2018. De meest recente evenementen in het Verenigd Koninkrijk in 2023 trokken meer dan 26.000 bezoekers in Farnborough en meer dan 15.000 bezoekers in Harrogate, met meer attracties en exposanten dan ooit tevoren.

De eerste shows in Australië en Canada in 2023 overtroffen de verwachtingen met meer dan 14.000 bezoekers in Sydney en meer dan 17.000 in Vancouver. De show biedt het breedste spectrum van elektrische voertuigen en schone energie-exposities overal ter wereld.

Komende shows zijn onder andere in Europa (24-26 november 2023), waar we ook onze eerste Fully Charged AWARDS-evenement op vrijdag 24 november zullen houden.