Het Zuid-Nederlandse Bierwandelboek nieuwe uitgave van ANWB

21-6-22. Nederlands speciaalbier is de laatste jaren in populariteit gestegen. Tegelijkertijd trekken steeds meer mensen de wandelschoenen aan om van de natuur of omgeving te genieten.
ANWB--Bierwandelboek-Zuid-Nederland-22-cvover.jpg

In het nieuwe ANWB-boek Het Zuid-Nederlandse Bierwandelboek zijn deze trends gecombineerd tot vijftien wandelroutes. Wandelaars lopen in de zuidelijke provincies routes van Wolphaartsdijk naar Goes, van Afferden naar Siebengewald en van Hulsberg naar Schimmert. Maar het boek biedt ook interessante stadswandelingen in Eindhoven, Middelburg en Breda. De wandelroutes variëren van 5 tot 15 kilometer en eindigen allemaal bij een horecagelegenheid waar lokaal of regionaal speciaalbier gedronken kan worden. De routes zijn eenvoudig te lopen via een QR-code bij elke wandeling, deze geeft een uitgebreid overzicht en de mogelijkheid om de route te openen in Google Maps.

De populariteit van speciaalbier (of craft beer, zoals het vaak wordt genoemd) is naar ongekende hoogten gestegen. Nederland telt inmiddels zo’n 1000 brouwers van speciaalbier. Dat is na Duitsland het grootste aantal van Europa. Na het enorme succes van Het Grote Nederlandse Bierwandelboek verschijnt nu het vervolg: het Zuid-Nederlandse Bierwandelboek. Vanaf vandaag is het ANWB-boek Het Zuid-Nederlandse Bierwandelboek online te bestellen en verkrijgbaar in de boekhandel.

Het Zuid-Nederlandse Bierwandelboek ꟾ Guido Derksen ꟾ 192 pagina’s ꟾ € 21,99 ꟾ ISBN 9789018048792 ꟾ Uitgeverij ANWB