Zwemmen in de natuur nieuw boek van de ANWB

25-4-22. 52 te gekke zwemplekken in open water in een nieuw ANWB-boek: Zwemmen in de natuur.
ANWB-boek-Zwemmen-in-de-natuur-2.jpg

Nederland bestaat voor bijna één vijfde van het totale oppervlakte uit water. In het nieuwe ANWB-boek ‘Zwemmen in de natuur’ laat openwaterzwemmer Marjon Huibers de mooiste 52 zwemplekken van het land zien. Het boek is een inspirerende en praktische gids om meer buiten te zwemmen in de Nederlandse natuur.

Nederlanders gaan steeds vaker in open water zwemmen. Het hele jaar door. Marjon Huibers is openwaterzwemmer, zwemcoach en examinator voor Reddingsbrigade. In deze gids laat Marjon de mooiste 52 zwemplekken in het land zien. Elke plek heeft een unieke ligging en kenmerken. Het boek inspireert om elke week één keer ergens in Nederland het water in te gaan en te genieten van een te gekke zwemplek.

Deze gids richt zich niet alleen op de gevorderde openwaterzwemmers die gemakkelijk een paar kilometer borstcrawlen maar ook op liefhebbers en beginners die op een mooie plek buiten het zwembad een duik willen nemen midden in de natuur. Het boek staat vol met praktisch informatie over alle 52 zwemlocaties met QR-code naar de zwemroutes, leuke weetjes en verschillende categorieën zoals een zwemplek die geschikt is voor dippen, lange afstand of dat de zwemmer op expeditie kan gaan. Ook staan voorzieningen als sanitair, eten en drinken en overnachten in de gids beschreven.

Het ANWB-boek Zwemmen in de natuur is online (https://www.anwb.nl/webwinkel/p/58984/anwb-zwemmen-in-de-natuur) te bestellen en verkrijgbaar in de boekhandel.

Zwemmen in de natuur | Marjon Huibers |152 pagina’s | € 22,99 | ISBN 9789018048150 | Uitgeverij ANWB