Stripmuseum te Boek de geschiedenis van het stripmuseum

Stripmuseum te Boek cover19-10-20. Stripmuseum te Boek, de geschiedenis van Het Nederlands stripmuseum, geschreven door Beno Hofman. Burgemeester Koen Schuiling ontving het eerste exemplaar uit handen van de voorzitter van de Stichting Stripmuseum, Bert Brink.




De Groninger stadshistoricus Beno Hofman beschreef de geschiedenis van Het Nederlands Stripmuseum. Het boek is vormgegeven door oud-medewerker Jan-Willem de Vries. De jaren van voorbereiding vormen de hoofdmoot, waarna de periode-Libéma en de laatste, zelfstandige jaren de andere twee delen vormen. Het boek is zeer rijk geïllustreerd en brengt belangrijke facetten van de Nederlandse stripgeschiedenis opnieuw tot leven.
In 1993 besloot een groep stripliefhebbers in Groningen in deze stad een Stripmuseum te willen neerzetten. In 2004 was het eindelijk zover. Het Nederlands Stripmuseum opende zijn poorten aan de Westerhaven in Groningen.
In 2019 is het museum opgegaan in het Forum aan de Nieuwe Markt in Groningen onder de naam Storyworld, samen met animatie en games. Een rijk geïllustreerd boek. Voor liefhebbers van stripverhalen een must. 
Stripmuseum te Boek cover 

Stripmuseum te Boek, auteur Beno Hofman, vormgeving Jan Willem de Vries, ISBN 9789491737602, hardcover, full colour, 162 pagina’s, uitgeverij Nobelman. € 24,95