Internationale Vrouwendag - dag om te starten met 'Eline & Eline'

8-3-23. Twee ondernemende vrouwen bundelen hun krachten en beginnen op deze Internationale Vrouwendag met een nieuw initiatief: 'Eline & Eline'. 
Eline_en_Eline_-23-start_PR-bedrijf.jpg

‘PR-strategie’, ‘communicatieplan’ en ‘social media contentkalender’: termen waarvan bij menig startende ondernemer het zweet spontaan uitbreekt. Of je nu een kleine onderneming runt, of een ambitieuze eenpitter bent, je ‘moet’ er iets mee om je bedrijf of merk meer bekendheid te geven. Wat precies? Dat is een vraag die voormalig PR-adviseurs Eline van Nunen en Eline Heeres al heel vaak hebben beantwoord. Nu bundelen de twee dames als freelance PR- en contentspecialisten hun krachten, met als doel: (vrouwelijke) ondernemers, startups en ondernemende ZZP-ers de kennis en tools in handen geven om zelf met storytelling en PR aan de slag te gaan. “In onze gloednieuwe koffiesessies en online workshops zetten wij onze kennis en ervaring in om anderen, in het bijzonder ondernemende vrouwen, te helpen met het vertellen van hun verhaal. Niet iedereen heeft hier immers kaas van gegeten, er tijd voor óf de middelen om een externe PR-specialist in te huren”, aldus Eline en Eline.

Gereedschapskist vol ervaring en anekdotes
‘Public Relations’ vormt een belangrijk onderdeel van elke communicatiestrategie. PR-bureaus, in-house communicatieafdelingen en externe PR-adviseurs weten precies hoe ze met een goed verhaal de aandacht van de media krijgen. Deze middelen zijn voor startende ondernemers, kleine MKB-ers en eenpitters vaak (nog) niet beschikbaar. Terwijl het juist voor hen belangrijk is om hun merk in de kijker te spelen. Eline & Eline geven deze groep ondernemers de tools en een ‘gereedschapskist’ vol met ervaringen en anekdotes in handen, om op effectieve wijze te bouwen aan een sterk publiek imago. “Het kunnen schrijven van een goed persbericht en het bouwen aan een uitgebreid netwerk is stap één, maar er komt zoveel meer bij een succesvolle PR-strategie kijken, weten wij uit ervaring”, aldus Eline Heeres. “Wij vinden dat ondernemers niet het wiel opnieuw hoeven uit te vinden en delen onze kennis en ervaringen graag in onze sessies en workshops. We helpen hen op weg met een eigen PR-strategie, zodat zij de focus kunnen houden op het runnen en opschalen van hun business”. 

Zelf aan de knoppen draaien
Met ‘Eline & Eline’ richten Heeres en Van Nunen zich met name op ondernemende vrouwen die met hun verhaal – of dat van hun bedrijf of merk – een groter publiek willen bereiken en in de media willen komen. Waarom vrouwen in het bijzonder? “We vinden het belangrijk dat vrouwen hun business op een laagdrempelige manier een kickstart kunnen geven. Het is namelijk niet altijd gemakkelijk om te gaan ondernemen of als ambitieuze ZZP-er aan de slag te gaan. Helemaal wanneer je ook een gezinsleven hebt of de stap vanuit een andere baan wilt gaan wagen, weten wij uit ervaring. Bovendien zien we dat vrouwen vaker dan mannen het gevoel hebben nóg meer ervaring nodig te hebben alvorens ze het ondernemers avontuur aan willen gaan. Met onze één op één meetings en online workshops willen wij al onze opgedane kennis op PR- en communicatiegebied met hen delen”, aldus de Eline’s, “Zo blijven zij zelf aan de knoppen draaien, zonder slapeloze nachten te hebben over het ‘hoe’ en ‘wat’”.

Gratis PR-koffiesessies 
In het kader van Internationale Vrouwendag 2023 [vandaag, 8 maart], geven Eline en Eline in maart drie keer een ‘Pick Our Brains’-koffiesessie weg, aan vrouwelijke ondernemers die zelf met meer merkbekendheid en zichtbaarheid aan de slag willen. “Onder alle vrouwen die zich in de maand maart inschrijven voor de Eline & Eline-nieuwsbrief, verloten wij 3 gratis sessies”, aldus Eline van Nunen. “In onze maandelijkse nieuwsbrief geven we gouden tips, delen we leuke anekdotes uit het vak en Q&A’s met inspirerende namen uit de PR-wereld. Zo hopen we nóg meer ondernemers en andere geïnteresseerde lezers te inspireren op PR-gebied.” 

Ga voor meer informatie naar:
Inschrijven voor de nieuwsbrief kan via de deze link
website: https://eline-eline.nl/
f
acebook: @eline.en.eline
instagram: @eline.en.eline

Over Eline Heeres (rechts op de foto)
Mijn naam is Eline Heeres. Ik ben in 1988 geboren in het Zeeuwse Vlissingen en groeide op in de provinciestad Middelburg. Op 18-jarige leeftijd vertrok ik naar Nijmegen om de studie Informatie- en Communicatiewetenschappen te volgen aan de Radboud Universiteit. Een creatieve studie die niet alleen veel vraagt van je communicatieve skills, maar ook van je talenknobbel. Naast vakken als communicatiewetenschappen en management & organisatie, bestond de opleiding namelijk grotendeels uit vakken om de Franse bedrijfstaal meester te worden.

Na mijn master Bedrijfsjournalistiek, ging ik aan de slag als accountmanager bij het Nederlandse bedrijf Emesa om vervolgens in het Public Relations vak te rollen, in de reisbranche. Hier ontmoette ik Eline [van Nunen] en werkten we samen aan te gekke projecten voor grote (reis)merken en de mooiste bestemmingen. Na het opdoen van ervaring in de reisbranche ging ik aan de slag als PR consultant in de mode- en lifestyle branche. Andere industrie, zelfde tak van sport. Inmiddels werk ik als zelfstandig ondernemer aan mijn bedrijf StylemyBrand, waarmee ik merken en individuen ondersteun in het bouwen van een merkstrategie en identiteit. Én zet ik me als PR strateeg samen met Eline van Nunen in om andere ondernemende [vrouwelijke] professionals te helpen met een eigen, persoonlijke PR aanpak.

Over Eline van Nunen (links op de foto)
Mijn naam is Eline van Nunen. Ik ben in 1982 geboren in Enschede en verhuisde als ‘kleine Tukker’ van vijf naar het Brabantse dorp Veghel. Hier groeide ik op als oudste in een gezin van drie dochters. Na de middelbare school en een zoektocht naar een geschikte studie, verhuisde ik op 18-jarige leeftijd naar Nijmegen. Ik had me ingeschreven voor de studie Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Radboud Universiteit, ook wel Bedrijfscommunicatie. Zonder dat we het wisten, hebben Eline en ik dus dezelfde studie, in dezelfde stad gevolgd. Zij de Franse, ik de Spaanse variant.

Met mijn bul op zak liep ik in zomervakantie stage op de PR-afdeling van Marlies Dekkers in Rotterdam. Ik was om: dít moest het gaan worden. Na een omweg in de kaasbranche [Westland Kaas], bedrijfscatering [Leo op het werk] en Raad voor de Rechtspraak, zette ik bij BuroSix mijn eerste stappen in de reisbranche. Om er nooit meer weg te gaan. Ik richtte samen met oud-collega Peter de Jonge Check-in PR op, het eerste PR bureau in de ‘belevingsbranche’. Eline [Heeres] was onze allereerste collega. The rest is history: het begin van Eline en Eline was geboren.

Ondanks dat onze paden even een andere kant op liepen, zijn we elkaar nooit uit het oog verloren. We bleven elkaar bellen, samen sparren en brainstorm-koffies drinken. Ik ben blij dat we onze krachten nu ook bundelen in dit nieuwe PR initiatief. Een initiatief waarmee we veel startende [vrouwelijke] ondernemers, ‘eenpitters’ en kleine bedrijven wegwijs gaan maken in de wereld van PR. Kennis delen, mensen op weg helpen en persoonlijke verhalen vertellen is wat ik het allerliefste doe. Alles komt samen in ‘Eline en Eline’.