Danny's wereld vanavond op bezoek bij peperdure straatraces

Danny s wereld VPRO 21 NeedforSpeed grid25-11-21. Danny's wereld: Need for speed. Vanavond om 21.05 uur bij de VPRO op NPO 2 en vanaf 17.00 uur op YouTube.

 

Vanavond in aflevering 12 van Danny's wereld volgt Danny Ghosen streetracer Erkan uit Den Haag. Samen met andere liefhebbers gaat hij regelmatig naar afgelegen plekken om tegen elkaar te racen. Dat doen ze op de openbare weg en is tot teleurstelling van Erkan dus illegaal. 'Als je voetbalt heb je voetbalvelden. Wij houden van auto's, maar voor ons wordt er niks gedaan.'
Danny s wereld VPRO 21 NeedforSpeed start

Straatracen is een extreem dure hobby. Tienduizenden euro's worden erin gestoken om elke keer sneller te kunnen zijn dan de concurrenten. Hagenees Erkan heeft zijn auto dan ook grondig verbouwd. 'Voor mijn auto moet je denken aan tien- tot twintigduizend euro om hem sneller te maken.’ Zijn zwaar getunede auto heeft een speciaal plekje in zijn hart. 'Dit is mijn baby. Ik heb twee kinderen en dit is nummer drie.'
Danny s wereld VPRO 21 NeedforSpeed Danny Erkan 
Over Danny's wereld
Danny Ghosen gaat in Danny’s wereld op zoek naar waar het wringt in de maatschappij. Hij onderzoekt spanningen en problemen in de samenleving en ontmoet mensen die vaak onzichtbaar zijn, de grens opzoeken, daar overheen zijn gegaan of zich buitengesloten voelen. Danny komt overal binnen, hij vraagt door en oordeelt niet.
Danny s wereld VPRO 21 NeedforSpeed grid 
Over Danny Ghosen:
Danny s wereld VPRO 21 NeedforSpeed portretDanny Ghosen (Beirut, 1978) begon zijn loopbaan bij MTNL maar stapte snel over naar PowNed waar hij opviel door zijn vasthoudendheid. Voor de EO maakte hij onder andere Rot op naar je eigen land. Sinds 2016 werkte Ghosen voor de NTR waar hij het veelgeprezen Danny in Arabistan en De slag om Libanon maakte. Sinds januari 2021 maakt hij Danny's wereld voor de VPRO, waarin hij de kijker meeneemt naar nieuwe spraakmakende werelden, onzichtbaar voor de meesten, maar toch vlakbij, indringend en actueel. 

Danny's wereld - aflevering 12: Need for speed
donderdag 25 november, 21.05 uur, VPRO, NPO 2 en 17.00 uur op YouTube
vpro.nl/dannyswereld