Ducati Scrambler Icon, Full Throttle en Nightshift productie start

10-3-23. De productie van de nieuwe Ducati Scrambler, die al te zien was in de zevende aflevering van de 'World Premiere 2023', is begonnen in de fabriek in Borgo Panigale.
Ducati-Scrambler-23-productiestart.jpg

Een nieuwe Scrambler volledig vernieuwd qua stijl en concepten, die de geest en de oorspronkelijke energie behoudt die deze familie tot een wereldwijd succes hebben gemaakt voor meer dan 100.000 liefhebbers. Een onmiskenbare, dynamische, toegankelijke en veilige motorfiets voor dagelijks gebruik, met een nieuw boeiend en modern design, gewijd aan degenen die vrijheid zoeken en hun levensstijl willen uitdrukken door middel van hun keuzes.

De productie van het eerste exemplaar werd gevierd in het nieuwe gebouw van Finitura e Delibera Estetica met een evenement in perfecte Scrambler-stijl. Na de traditionele "doop" door CEO Claudio Domenicali werd de ceremonie namelijk omgevormd tot een door muziek geanimeerd feest waarbij alle medewerkers als voorproefje alle negen kleuren van de nieuwe Scrambler konden bewonderen.

De personalisatiemogelijkheden, altijd al een onderscheidend element van de Scrambler, gaan bij deze tweede generatie nog verder dankzij de nieuwe Icon tank. Het gekleurde gedeelte is een cover die gemakkelijk kan worden vervangen, net als de spatborden, velglabels en koplampkapjes. Zo kan het uiterlijk van de Scrambler met groot gemak aan alle smaken worden aangepast. De drie basiskleuren ('62 Yellow, Thrilling Black en Ducati Red) worden aangevuld met zes andere kleuren (Storm Green, Rio Celeste, Tangerine Orange, Jade Green, Sparkling Blue, Velvet Red), verkrijgbaar als accessoirekit, om de nieuwe Scrambler Icon in negen verschillende kleuren aan te kleden.

Dankzij een gewichtsvermindering van 4 kg, de nieuwe Ride-by-Wire en het Quick Shift accessoire rijdt de Scrambler nog briljanter. En hij is ook veiliger, moderner, digitaler en technologischer dankzij de rijmodi, Ducati Traction Control en het nieuwe TFT-kleurendashboard. Dit alles zonder afbreuk te doen aan de eenvoud en authenticiteit die altijd essentiële waarden zijn geweest voor alle Scrambler liefhebbers. Luchtgekoelde Desmodue tweecilinder motorblok, trellis frame, breed stuur, laag zwaartepunt en rijplezier blijven ook voor de nieuwe generatie Scrambler essentiële kenmerken.

Het resultaat van dit recept zijn drie nieuwe Scramblers®: Icon, Full Throttle en Nightshift. Drie motoren met een verschillend stempel, verenigd door een ontspannen zithouding en een laag gewicht, om liefhebbers van alle ervaringen en capaciteiten veel rijplezier te bieden, zowel tijdens ritten in de stad als buiten de stad.

De presentatievideo van de nieuwe Ducati Scrambler modellen en alle originele inhoud voor het "Land of Joy" kan worden bekeken op het //www.youtube.com/@ducati" target="_blank">Ducati YouTube kanaal.