MOTORbeurs blij met nieuwe motorrijders

MOTORbeurs Utrecht publiek21-2-18. Afgelopen jaar slaagden 27.229 Nederlanders voor hun motorrijbewijs. Een recordaantal. MOTORbeurs Utrecht verwacht een groot deel van hen de komende dagen in de Jaarbeurs.

 

Nederland heeft nog nooit zoveel motorrijders gehad als nu. De motor is bezig aan een niet te stuiten opmars. Anderhalf miljoen mensen heeft inmiddels een motorrijbewijs. Alleen al afgelopen jaar slaagden ruim 27 duizend mensen (27.229) voor dit felbegeerde papiertje. Op MOTORbeurs Utrecht kunnen zij vanaf aanstaande donderdag tot en met zondag hun hart ophalen met alles wat te maken heeft met motoren, van de nieuwste modellen tot occasions, accessoires en stuntshows. MOTORbeurs Utrecht trekt jaarlijks bijna 100.000 bezoekers.

MBU 17 Harley Davidson jongens

Het aantal geslaagden in 2017 ligt 8,9% hoger dan in 2016 en is zelfs het hoogste aantal sinds 2003, zo blijkt uit een analyse van CBR-gegevens door BOVAG. In dertig jaar tijd is het aantal Nederlanders in bezit van een motorrijbewijs met 56,8 procent gestegen, van 916.000 in 1987 naar 1.435.862 in 2017. We kunnen dus stellen dat motorrijden populairder is dan ooit. Om de nieuwe aanwas in de hechte motorwereld te verwelkomen, lanceerden MOTORbeurs Utrecht een unieke actie; maar liefst 500 motorrijders die in 2017 hun motorrijbewijs behaalden, krijgen een gratis toegangsbewijs voor de openingsdag.

MBU 18 logo datum zwartGezien de grote liefde voor motoren én het perfecte motorweer verwacht MOTORbeurs Utrecht de komende dagen vanuit alle windstreken één grote stroom motorrijders richting Utrecht. Extra hallen worden geopend om al die motoren veilig, droog, warm en gratis te kunnen parkeren. Daarna lopen zij direct de beursvloer op waar ze de grootste showroom van Nederland kunnen bewonderen. Merken tonen hun allernieuwste modellen, evenals hun oneindige aanbod occasions, accessoires, kleding, helmen, reizen en alle andere dingen die met motorrijden te maken hebben.

MOTORbeurs Utrecht publiek

Perfect motorweer
De bezoekers komen zelf ook in actie; van het maken van testritten en zelf kartbiken tot een echte wheelie maken op de nieuwgebouwde wheeliesimulator van Suzuki. Motorfans zonder rijbewijs volgen daarnaast bij BOVAG Try the Bike hun eerste rijles om het rijvirus te pakken te krijgen. Verder staat het programma traditiegetrouw bol van weergaloze shows, zoals de globe of speed, de steile wand, de ring of fire en kunnen bezoekers kennismaken met motogymkhana, dé motorsport uit Japan waarbij motorrijders een behendigheidsparcours afleggen.

MBU 17 Steile wand

MOTORbeurs Utrecht begint donderdag 22 februari en duurt tot en met zondag 25 februari. Meer informatie op www.motorbeursutrecht.nl