Yamaha Ténéré 700 Raid Prototype naar een nog hoger niveau

Yamaha Tenere 700 Raid Prototype 21 lzij actie24-11-21. Ruim 40 jaar geleden werd de Yamaha Ténéré geboren in de woestijn. In hetzelfde Afrikaanse landschap hebben de ontwerpers, technici en testrijders het allernieuwste protype ontwikkeld van de avontuurlijke Ténéré 700.

 

 

Al vanaf de introductie van de Ténéré 700 is dit een enorm succesvol model voor Yamaha. In heel Europa is er een grote vraag naar deze veelzijdige en wendbare Adventure-motorfiets. Met zijn legendarische CP2-motor met hoog koppel, compact chassis en wielophanging met lange veerweg heeft de Ténéré bewezen dat het de motorfiets is waar veel motorrijders op hebben gewacht; een waardige opvolger van de originele machine die de Adventure-categorie in de jaren tachtig een kickstart gaf en het verkennen van de wereld tot een realiteit maakte voor duizenden eigenaren.
Yamaha Tenere 700 Raid Prototype 21 rv

Door de serieuze offroad capaciteiten van de Ténéré 700 konden vele duizenden motorrijders hun avontuurlijke geest volgen en meedoen met langeafstandsritten, rally's en extreem avontuurlijke ritten. Veel eigenaren hebben geld en moeite gestoken in het personaliseren van hun Ténéré 700. Hun verhalen zijn een inspiratiebron voor een nieuwe generatie ontdekkingsreizigers die ook hun grenzen willen verleggen en ontdekken wat er achter de volgende horizon ligt.
Yamaha Tenere 700 Raid Prototype 21 lzij

Deze groeiende beweging heeft Yamaha gemotiveerd om te onderzoeken hoe de Ténéré 700 naar een hoger niveau kan worden getild. We zijn teruggekeerd naar de legendarische Afrikaanse woestijnlandschappen waar de originele Ténéré meer dan 40 jaar geleden werd geboren. Yamaha is trots om een nieuw hoofdstuk in het Ténéré-verhaal te schrijven met de introductie van de Ténéré 700 Raid Prototype, speciaal gebouwd met uitgebreid gebruik van GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing) prestatieonderdelen.
Yamaha Tenere 700 Raid Prototype 21 dash
Yamaha Tenere 700 Raid Prototype 21 handvat

Deze Raid-motor met hoge specificaties is in Europa ontwikkeld door Yamaha. We hebben de kennis en ervaring van twee offroad motorrijders, Alessandro Botturi en Pol Tarrés, uitvoerig op de proef gesteld met als doel het volledige Raid-potentieel van de Ténéré 700 te benutten. De motor is dan ook uitgebreid door beide Yamaha-ambassadeurs getest in de Marokkaanse woestijn.
Yamaha Tenere 700 Raid Prototype 21 lzij actie

Dit is nog maar het begin
De Ténéré 700 Raid Prototype racet binnenkort naar de volgende horizon. Door dit nieuwe verhaal zal de legende van de Ténéré zeker worden versterkt in de ogen van een nieuwe generatie Adventure-rijders. 
Yamaha Tenere 700 Raid Prototype 21 ra

Ténéré 700 Raid Prototype - Technische hoogtepunten

Motorblok
Akrapovič-raceuitlaat van volledig titanium
GYTR-ECU
Hoogwaardige airbox en filter
Tandwiel voor eindaandrijving met 48 tanden
Extra grote radiator
Dubbele koelventilatoren
Nieuw waterpompdeksel
Nieuwe oliekoeler
Zware Rekluse-koppeling
Tweedelig koppelingsdeksel
Nieuwe koppelingshendel
Vering
48 mm voorvork met lange veerweg – 270 mm
Drievoudige CNC-klemmen
Nieuwe achterschokdemper met lange veerweg – 260 mm
Nieuwe achterwielophanging
Remmen
Hoge specificatie enkele voorrem - 300 mm
Race-remschoen
Hoofdcilinder van voorrem is geüpgraded
Nieuwe remhendel
Overmaatse remschijf met een diameter van 267 mm
Nieuwe montagebeugel remklauw
Staal gevlochten remslangen voor en achter