Zo worden Ducati Performance accessoires gecreëerd

Film 30Ducati Performance Accessories 21 uitlaat22-9-21. Het uniek maken van een motorfiets door deze te customizen is een kans die veel Ducatisti met passie en kennis aangrijpen.

 


De accessoires in de Ducati Performance catalogus zijn gemaakt door Ducati met het uiteindelijke doel om liefhebbers de kans te geven om de beste kant van hun Ducati te laten zien door middel van producten die de waarden van kwaliteit en aandacht voor detail bezitten die het merk karakteriseren op een wereldwijd niveau.
Ducati Performance Accessories 21 zadel

Elk Ducati Performance accessoire is een integraal onderdeel van het project van de motorfiets waarvoor het is ontworpen en in feite volgt het proces dat leidt tot de creatie ervan dezelfde complexe en rigoureuze stappen die de ontwikkeling van een nieuwe motorfiets doorloopt in Borgo Panigale. Er zijn veel accessoires beschikbaar in de catalogus en ze kunnen worden bekeken in het speciale gedeelte van de website of via de online configurator, waarmee u de Ducati van uw dromen kunt samenstellen en direct contact kunt opnemen met uw dichtstbijzijnde dealer om de items te bestellen.

Het proces dat leidt tot de productie van Ducati Performance accessoires loopt parallel aan dat van het Ducati model waarvoor ze gemaakt worden. De ontwikkelingsfasen zijn hetzelfde als die de ontwerpers doorlopen wanneer ze het ontwerp van een nieuwe motorfiets bestuderen: het begint allemaal met een potlood en een vel papier met handgetekende schetsen, die vervolgens worden gescand en geretoucheerd op de computer. Nadat het beste voorstel is gekozen, wordt dit gemodelleerd, vaak ook met behulp van 3D-printing, en vervolgens wordt het "prototype" (een mal op ware grootte) gemaakt, zodat het op de motorfiets kan worden gemonteerd om de kwaliteit en de esthetiek ervan te verifiëren en, na definitieve goedkeuring, kan worden overgegaan tot de productie ervan.
Ducati Performance Accessories 21 tekening

De tijd die nodig is om een Ducati Performance accessoire te ontwikkelen varieert afhankelijk van het gebruik. In het geval van de zijkoffers, die direct worden geïntegreerd op de motorfiets en om deze reden verdere technische en stilistische overwegingen ondergaan, is het productieproces complex en nauwgezet en de creatie van de mal door de leverancier kan alleen al enkele maanden duren. Voor andere onderdelen, zoals elementen van massief aluminium, bedraagt de productietijd daarentegen slechts enkele weken.

Het voorbeeld van de zijkoffers is ook nuttig om de aandacht en controle te begrijpen die voorafgaan aan de productie van een Ducati Performance accessoire. In feite ondergaan de koffers na de goedkeuring van de stijl, een reeks tests voor sterkte, waterdichtheid en duurzaamheid, uitgevoerd in samenwerking met de R&D afdeling. Pas daarna beginnen de lange dynamische tests, waarbij de accessoires worden onderworpen aan een simulatie van het gebruik dat ze in het dagelijks leven zullen ondergaan.
Ducati Performance Accessories 21 uitlaat

Ducati Performance accessoires worden geproduceerd in samenwerking met toonaangevende bedrijven in de sector om het best mogelijke niveau van functionaliteit en esthetiek te bereiken. Bijvoorbeeld, Ducati heeft samengewerkt met Akrapovič in de creatie van twee co-branded accessoires om de sportieve kant van de nieuwe Multistrada V4 verder te verbeteren: een race-afgeleide uitlaatunit en een goedgekeurde demper. Beide componenten zijn exclusief gewijd aan dit model en hebben een uniek design dat perfect past bij de motorfiets.

Er is een video beschikbaar op het Ducati YouTube kanaal (link hier) waarin de directeur van het Centro Stile Ducati Andrea Ferraresi en de Accessories Project Manager Lorenzo Uliani het proces van het creëren van Ducati Performance accessoires nog gedetailleerder beschrijven. De video laat zien hoe elk accessoire een verdere kans is voor Ducati om haar fans vanaf het eerste contact, al het vakmanschap, stijl, verfijning en passie over te brengen die worden toegepast op elk project in Borgo Panigale.