Ducati SuperSport 950 productie begonnen - in maart bij de dealers

Ducati SuperSport 950 21 dash22-1-21. De serieproductie van de SuperSport 950 is begonnen in de Ducati fabriek in Borgo Panigale. De motorfiets zal vanaf maart bij alle dealers in Nederland en België staan.

 

 

De SuperSport 950, gepresenteerd tijdens de Ducati World Première van 2021, is een motorfiets die sportiviteit kan combineren met dagelijks gebruik op de weg en is de perfecte keuze voor iedereen die de wereld van de Borgo Panigale sportmotoren wil betreden. Het nieuwe model is herzien in het ontwerp en is voorzien van betere elektronica en uitrusting, en voldoet aan de Euro 5 emissienorm.
Ducati SuperSport 950 21 rv

De esthetische link tussen de SuperSport 950 en de Panigale V4 wordt in deze nieuwe versie nog meer geaccentueerd. De met DRL uitgeruste volledige LED koplamp verwijst meteen naar de scherpe lichtsignatuur van de Panigale V4, terwijl de kuipen speciaal zijn herontworpen om de sportiviteit van de motorfiets en de vloeiende vormen te benadrukken.

De SuperSport 950 is uitgerust met een echt sportmotorpakket met een enkelzijdige achterbrug, een aan het motorblok bevestigd Trellis frame dat fungeert als een belastend element om gewicht en massa te verminderen en een drooggewicht van 184 kg. Het elektronische pakket bestaat uit ABS Cornering, tractiecontrole, wheelie control, elektronische versnellingsbak en Riding Modes functionaliteit (Sport, Touring, Urban).

Dankzij de geïntroduceerde updates is de SuperSport 950 nu comfortabeler. Het zadel heeft een nieuwe bekleding en een plattere vorm die samen een beter comfort en een grotere bewegingsvrijheid in de lengterichting bieden, maar ook maximale controle voor de rijder en veel ruimte voor de passagier mogelijk maken. Door de hoogte van het stuur kunt u een sportieve rijhouding aannemen zonder uw polsen te veel te belasten, terwijl de voetsteunen zo zijn geplaatst dat de knieën niet vermoeid raken.
Ducati SuperSport 950 21 lzij

Om de rijervaring te verbeteren, zowel in de stad als buiten de stad of op het circuit, is ook de standaard versie van de SuperSport 950 uitgerust met de Quick Shift Up & Down. De nieuwe koppelingsbediening is nu hydraulisch en de hendel kan op afstand van het stuur worden afgesteld, terwijl de versnellingsbak is aangepast om het inschakelen van de neutrale stand te vergemakkelijken wanneer de motorfiets stationair draait en om een nauwkeurige inschakeling van de versnelling te garanderen.

Het instrumentenpaneel van de SuperSport 950-familie bevat een nieuw 4,3" full-TFT-display. De graphics worden gekenmerkt door een grote ronde toerenteller die de versnelling in het midden weergeeft en u in staat stelt de belangrijkste informatie onder controle te houden tijdens het sportieve rijden. De interface, geïnspireerd op die van de Panigale familie, maakt het eenvoudig om door het menu te navigeren, de instellingen aan te passen en maakt het mogelijk om de geselecteerde Riding Mode directer te herkennen.
Ducati SuperSport 950 21 dash

Het tweecilinder Ducati Testastretta motorblok voldoet aan de Euro 5-homologatie, met behoud van een maximaal vermogen en koppel van 110 pk bij 9.000 tpm en 93 Nm bij 6.500 tpm. De zeer vloeiende koppelafgifte maakt de SuperSport 950 een motorfiets die in staat is om ervaren rijders plezier te geven, maar tegelijkertijd is hij niet intimiderend voor beginnende motorrijders, waardoor hij de perfecte keuze is voor diegenen die de wereld van Borgo Panigale sportmotoren willen betreden. De SuperSport 950 is ook verkrijgbaar in een 35 kW versie voor rijders met een A2 rijbewijs.

De nieuwe SuperSport 950 is verkrijgbaar in de kleur "Ducati Red" voor 16.190 Euro in Nederland en 13.990 Euro in België. De S-versie is verrijkt is met een sportievere, volledig instelbare Öhlins-vering met een speciale set-up en zadelcover voor de passagier. De S-versie in "Ducati Red" is verkrijgbaar voor 17.990 Euro in Nederland en 15.690 Euro in België en de S-versie in "Arctic White Silk" is verkrijgbaar voor 18.190 Euro in Nederland en 15.890 Euro in België.