Royal Enfield terugroepactie corrosie op remklauwen

Royal Enfield Int650 20 ra22-5-20. Royal Enfield heeft vastgesteld dat een zeer beperkt aantal van zijn motorfietsen lichte corrosie van de remklauwen kan vertonen. Vandaar een actie om het euvel te verhelpen.

 

 

Uit technisch onderzoek is gebleken dat langdurige blootstelling aan pekel of andere zoutoplossingen - die op sommige winterse wegen worden afgezet - en zonder de remklauwen met water te reinigen, tot enige vorm van corrosie kan leiden.
Royal Enfield Interceptor INT 650 19 lv 

Deze corrosie kan de zuiger van de remklauw beschadigen en lawaai veroorzaken bij het remmen, de levensduur van het onderdeel verkorten en op de lange termijn de perfecte werking van het remsysteem beïnvloeden. Hoewel er zeer weinig gevallen werden geïdentificeerd, besloot Royal Enfield preventieve terugroepacties te ondernemen voor motorfietsen die getroffen konden worden (Interceptor 650, Continental GT 650 en Himalayan). Deze actie heeft betrekking op motorfietsen die worden verkocht in regio's waar bepaalde zoutoplossingen worden gebruikt voor de behandeling van wegen in de winter. 

Europa en Zuid-Korea zijn betrokken: in de nabije toekomst zullen ongeveer 15.200 voertuigen worden teruggeroepen. Er zal een inspectie worden uitgevoerd in de officiële Royal Enfield netwerken en er zal een reiniging worden uitgevoerd. Het onderdeel zal worden vervangen wanneer dat nodig is, voor het einde van het jaar.
Royal Enfield Int650 20 ra 

Royal Enfield staat erop dat de 650 Twin en de Himalayan voldoen aan de normen die gelden in de landen waar ze worden verspreid. De veiligheid van de rijders is een prioriteit voor het merk en het is toegewijd aan het leveren van een kwaliteitsvolle klantenservice. Royal Enfield en haar partners staan in nauw contact met de bevoegde lokale autoriteiten om deze actie in de best mogelijke omstandigheden te beheren.