Ducati Diavel 1260 S wint met Good Design Award

Ducati Diavel 1260 S 20 rzij17-1-20. Nog een prestigieuze prijs voor het unieke Diavel 1260 ontwerp. Een waar stijlicoon zet zijn winnende lijn voort in internationale designwedstrijden.

 

 

Design en pure persoonlijkheid zijn altijd een essentieel onderdeel geweest van elke Ducati motor en het winnen van internationale prijzen bewijst hoe toegewijd het bedrijf is aan deze aspecten. Een onbetwist stijlicoon, de Diavel 1260 S - na het winnen van de prestigieuze Europese designprijs, de Red Dot Award - heeft nu succes in de Verenigde Staten, waar de in Bologna gebouwde muscle cruiser de Good Design Award in de wacht heeft gesleept.
Ducati Diavel 1260 20 rzij

In opdracht van het Chicago Athenaeum, Museum of Architecture and Design, en van het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies is de Good Design Award één van de meest begeerde prijzen, een prijs die al sinds 1950 de wereldwijde uitmuntendheid op het gebied van design erkent en certificeert.
Ducati Diavel 1260 S 20 rzij

Krachtig en gespierd, de Diavel 1260 combineert maxi-naked prestaties met de ergonomie van een muscle cruiser. De tweede generatie van deze ongelooflijk speciale motorfiets blijft trouw aan de stijl van het origineel, waarbij gebruik wordt gemaakt van de belangrijkste stylingelementen, maar die toch onmiskenbaar up-to-date zijn. In het zorgvuldige ontwerp is het kloppende hart van de motor, het 159 pk sterke Testastretta DVT 1262 motorblok, naadloos geïntegreerd. Voor 2020 zal de onconventionele, onmiskenbare Diavel 1260 twee nieuwe kleurstellingen hebben, namelijk Dark Stealth (een totaal zwarte look, beschikbaar voor de standaard versie) en een geheel nieuwe Ducati Red met witte sierstrips en rode onderkant van het zadel (op de S versie) om de sportprestaties en de power cruiser uitstraling van deze originele motor in onnavolgbare Ducati stijl te benadrukken.