Ducati Streetfighter V4 de allermooiste op de EICMA

Ducati Streetfighter V4 MY20 19 rzij12-10-19. Weer wint Ducati de titel. De Streetfighter V4 is op de EICMA 2019, de belangrijkste motorvakbeurs ter wereld, verkozen tot " Most Beautiful Bike of the Show ". Met 36,7% van de stemmen.

 

 Het oordeel werd uitgesproken door het grote publiek, dat in groten getale de paviljoenen bezocht van de internationale beurs van Milaan-Rho in de vijf dagen dat de beurs duurde, en die op de beurs of online stemden. De wedstrijd "Stem en win de mooiste motorfiets van de Show", georganiseerd door het Italiaanse tijdschrift Motociclismo in samenwerking met de EICMA, werd voor de vijftiende keer georganiseerd en voor Ducati is dit de tiende overwinning. Meer dan 14.500 liefhebbers hebben hun voorkeur uitgesproken en de Streetfighter V4 was de meest gekozen motor door zowel de bezoekers van de beurs als de bezoekers van de Motociclismo site. De nieuwe super-naked Ducati behaalde de eerste plaats met 36,7% van de stemmen en een aanzienlijke voorsprong ten opzichte van de tweede geplaatste motor.
Ducati Streetfighter V4 MY20 19 rv

De stemming vond plaats op zondag 10 november, de laatste dag van de show, en werd afgesloten met de officiële ceremonie buiten op het podium van MotoLive in aanwezigheid van Giacomo Casartelli, Executive Director van de EICMA en de hoofdredacteur van Motociclismo Federico Aliverti, die de prestigieuze prijs heeft overhandigd.

De prijs voor het bedrijf uit Borgo Panigale werd in ontvangst genomen door Andrea Ferraresi, Ducati Design Center Director: "We zijn er bijzonder trots op dat we deze prijs in ontvangst mogen nemen in een wedstrijd waar alle fabrikanten met hun voornaamste modellen aan deelnemen en het grote publiek van EICMA, de belangrijkste motorbeurs ter wereld, de Streetfighter V4 als de mooiste heeft gekozen". De ceremonie voor de "Most Beautiful Bike of the Show" was de laatste activiteit van een intense beursweek. De EICMA trok meer dan een half miljoen bezoekers, een stijging ten opzichte van 2018, wat de positieve trend van herstel in de motorsector bevestigt.
Ducati Streetfighter V4 MY20 19 ra

Vanaf de eerste openingsdag was het erg druk op de Ducati stand. De eerste van de drie totaal nieuwe motorfietsen die werden gepresenteerd is de Streetfighter V4, de super-naked V4 met hoog en breed stuur, 178 kg gewicht, Desmosedici Stradale 1.103 cc motorblok met 208 pk, biplane winglets en een elektronisch pakket van de nieuwste generatie. Het resultaat van deze "The Fight Formula" is een buitensporige, moderne en technologische Ducati met een agressief en opwindend design. Een motorfiets die de topprestaties niet verbergt, maar die ook bij dagelijks gebruik plezier garandeert.
Ducati Streetfighter V4 MY20 19 rzij

Naast de "koningin" van de Show, werden de volledig vernieuwde Panigale V2 en de 2020 versie van de Panigale V4 gepresenteerd, de meest verkochte sportmotor ter wereld in de afgelopen twee jaar.

Voor 2020 zijn ook vijf nieuwe versies geïntroduceerd: de Multistrada 1260 S Grand Tour, de Diavel 1260 in de nieuwe “Dark Stealth” kleurstelling en de Diavel 1260 S in "Ducati Red", de Monster 1200 "Black on Black" en tot slot de Scrambler Icon Dark.
Ook de twee Scrambler DesertX en Scrambler Motard concept bikes, trokken de aandacht van het publiek, evenals drie nieuwe E-bikes van het bedrijf uit Borgo Panigale in samenwerking met Thok, de exclusieve MIG-RR Limited Edition, de MIG-S en de E-Scrambler, kregen veel belangstelling.