Ducati onthult nieuwe Scrambler plus twee concepten

Ducati Scrambler Desert concept MY20 lv10-11-19. Wereldpremière van de Ducati Scrambler Icon Dark en twee concepten; de Motard, geïnspireerd op supermotards uit de 80's, en de DesertX, een inspiratie op de Parijs-Dakar-modellen uit de 90's.

 

 De nieuwste modellen, concept bikes, live muziek en een boeiende sfeer: het is allemaal te vinden in the Ducati Scrambler Land of Joy in hal 15, stand N20 tijdens de 77e editie van de EICMA, de Internationale Fiets- en Motorbeurs. De hoogtepunten van het "gele" gebied zijn zonder twijfel de twee nieuwe concept bikes die door de Scrambler® Brand Unit zijn ontworpen en geproduceerd door Centro Stile Ducati. De concept bikes worden hier op de EICMA voor het eerst aan de fans van over de hele wereld gepresenteerd - een bewijs van vrije expressie en customising als kernwaarden van het merk.
Ducati Scrambler Desert concept MY20 rzij

Het "Motard" concept is een stilistische evolutie van de Scrambler 800. Geïnspireerd door de supermotards uit de jaren tachtig, is het een afgeleide van de Scrambler Desert Sled in racestijl. De motor wordt geleverd met slickbanden met SCR-profiel voor gebruik op de weg. De genummerde cover aan de voorkant is bevestigd over de iconische Scrambler koplamp. De nieuwe tank van geborsteld plaatstaal bevindt zich onder twee kuipdelen die de druppelvorm benadrukken.
Ducati Scrambler Motard concept MY20 lzij
Ducati Scrambler Motard concept MY20 ra

Het andere Ducati Scrambler evolutiemodel heet "DesertX" en is geïnspireerd op de bijzondere racemodellen die meereden met de rally's in de jaren negentig, zoals de Parijs-Dakar. De retro-tech, functionele stijl, gecombineerd met een strak design, maakt dit een tijdloos, evergeen concept.
Ducati Scrambler Desert concept MY20 lv

De nieuwe Ducati Scrambler staat ook in de schijnwerpers tijdens de EICMA - ontworpen om het essentiële karakter van deze iconische motorfiets optimaal tot uitdrukking te brengen: twee wielen, een breed stuur, een eenvoudig motorontwerp en veel plezier. De Ducati Scrambler Icon Dark is het instapmodel van de "800"-reeks. Met een karakteristieke "Matt Black" kleur tank en spatborden is dit model het perfecte uitgangspunt voor het creëren van een gepersonaliseerde motorfiets, door de keuze uit de vele originele accessoires die beschikbaar zijn in de Scrambler wereld.
Ducati Scrambler MY20 lzij

De Ducati Scrambler Icon Dark sluit aan bij de Ducati Scrambler Icon en de Full Throttle, Desert Sled en Café Racer versies. Het Scrambler 800 en 1100 gamma uitgerust met accessoires uit de originele lijn en de twee "Motard" en "DesertX" concept bikes zijn te zien op de EICMA 2019.