Rico Verhoeven nieuwe ambassadeur Suzuki motoren

Suzuki GSX R1000R Rico Verhoeven rv12-10-19. Negenvoudig wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven kreeg van zijn vrouw een proefles motorrijden cadeau voor zijn 30e verjaardag. Nu is hij ambassadeur van Suzuki en rijdt hij op een Suzuki GSX‑R1000R.

 

Supersnel, enorm sterk en altijd klaar om te presteren op het hoogste niveau. Negenvoudig wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven heeft zijn motorrijbewijs gehaald en stapt nu op het absolute topmodel van Suzuki, de GSX-R1000R.
Suzuki GSX R1000R Rico Verhoeven portret

Proefles
Het begon allemaal met een proefles op de motorfiets, een cadeau van Rico's vrouw voor zijn dertigste verjaardag. Rico: "Ik moest meteen denken aan de eerste ritten die ik ooit maakte, achterop bij mijn vader." Al snel was het duidelijk voor Rico dat er een motorrijbewijs moest komen. "Het gevoel van vrijheid en de snelheid spreken me enorm aan!"

Natuurtalent
Rico volgde hetzelfde traject als Job Smeltzer, beter bekend als DJ La Fuente, een jaar eerder: eerst lessen op een Suzuki en na het behalen van het rijbewijs de moeilijke keuze maken welke Suzuki motor het moet worden. Rico nam les bij Verkeersschool Frijters in het Brabantse Oud Gastel en net als bij DJ La Fuente gingen de lessen meer dan voorspoedig. Rijschoolhouder Willem-Jan Frijters: "Rico is echt een natuurtalent op de motor. Hij is gedreven en gepassioneerd en hij wil het ook allemaal perfect doen." Binnen enkele weken had Rico zijn motorrijbewijs dan ook op zak.
Suzuki GSX R1000R Rico Verhoeven rv

GSX-R1000R
Bij een wereldkampioen hoort natuurlijk een topmodel. Rico heeft gekozen voor de Suzuki GSX-R1000R, de motor die is afgeleid van de succesvolle GSX-RR waarmee Suzuki in de MotoGP strijdt om overwinningen. Met maar liefst 202 pk op een gewicht van 203 kilogram is de GSX-R1000R tot meer dan extreme prestaties in staat. Dankzij geavanceerde elektronische assistentiesystemen van de GSX-R1000R, houdt de rijder altijd alle controle.