Haarhavers van Doppio houden scooterrijders aan

Doppio Haarhavers 19 rugFilm 3017-9-19. Als 'Haarhavers' verklede acteurs hebben, tijdens de opening van de Doppio pop-up store in Amsterdam, scooterrijders die zonder helm reden geholpen de juiste keuze te maken.

 

Door een stikker uit te delen met de tekst: "Boete voor het niet dragen van een helm op scooter - € 95,-!” en een unieke kortingscode waarmee Doppio € 95,- extra korting geeft op een bestelling in de webshop, wil het twoseatermerk de gemeente helpen het beleid te handhaven.
Doppio Haarhavers 19 rug

In de Amsterdamse binnenstad stonden beachflags met een ‘Haarhavers’-logo erop. In de Pijp werden rijders zonder helm vriendelijk ‘aangehouden’ en vertelt dat ze niet zonder helm mochten rijden, maar alleen met helm op de weg. Ook werd het concept van de Doppio uitgelegd: Een tweepersoons e-bike zonder helmplicht, waarop je haar altijd goed zit.’

Met deze ludieke actie wil Doppio de verkeersveiligheid in de stad verder verbeteren. Ondanks dat het aantal ongevallen sinds de invoering van de nieuwe scooterwetgeving in Amsterdam is gedaald, ziet Doppio’s Peter Eiselin dagelijks nog veel mensen samen op hun scooter stappen zonder helm. Hij refereert ook aan een artikel in de Volkskrant, waarin staat dat jongeren zich wel degelijk zorgen maken over hun kapsel, als ze een helm moeten dragen. “Je haar zit misschien beter, maar het is levensgevaarlijk”, vindt de Doppio-eigenaar. “Op de Doppio hoef je geen helm. Op deze e-bike mag je gewoon samen op het fietspad." 

Doppio opent touchpoint pop-up in Amsterdam

Doppio Bike, de tweepersoons e-bike waarop je samen door de stad kunt cruisen, heeft per 1 september 2019 een pop-up store geopend in de Ferdinand Bolstraat 65 in Amsterdam. In de winkel, die minimaal t/m november openblijft, kun je de online shop in real life ervaren. Ook is het een meet-up voor toekomstige Doppio-rijders en speciaal gecreëerd voor iedereen die een testrit wil maken en meer informatie wil over de twoseater. De winkel is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 13.00-18.00 uur en op zondag en maandag alleen op afspraak.
Doppio CLASSICO PREMIUM F 19 rzij grijs

Aan de muur in de 55m2 grote touchpoint winkel hangen verschillende hoogtes zadels in diverse kleuren, fatbike banden en staan uiteraard alle Doppio modellen die tussen nu en zes maanden op de markt komen, uitgestald. De Doppio Classico met cognac kleurig zadel is de eerste e-bike met buddyseat die wordt geïntroduceerd. Aan de inrichting van de winkel werkten verder mee Remi Versteeg, partner bij architectenbureau Space Encounters/Boring Collection en Staat/Lensvelt die The Chair ontwikkelden. Het Groenlab verzorgde de planten.