Michelin Road 5 GT band voor lange motortochten

MICHELIN Road 5 GT 19 BMW6-9-19. De MICHELIN Road 5 GT is de nieuwste band in de reeks MICHELIN Road 5 motorbanden. Hij is gemaakt voor liefhebbers van lange motortochten en is sinds deze maand te koop bij de motordealers.

 

 

Ze rijden het liefst grote afstanden, vaak in gezelschap, en bezitten een BMW R 1200 RT of K 1600 GT, een YAMAHA FJR 1300, een HONDA PAN EUROPEAN 1300, een KAWASAKI 1400 GTR, of een TRIUMPH TROPHY. Deze motorrijders vragen speciale banden die hen onder alle omstandigheden zekerheid, comfort, levensduur, stabiliteit en rijplezier bieden; ook nadat ze heel veel kilometers hebben afgelegd*. Deze GT-versie is ontwikkeld vanuit dezelfde gedachte en dezelfde strenge eisen als de MICHELIN Road 5 en beschikt over dezelfde technologische voordelen.
MICHELIN Road 5 GT 19 BMW

Om zoveel mogelijk te voldoen aan de verwachtingen van deze veeleisende motorrijders, is bij deze nieuwe band het accent gelegd op de prestatie (met name op nat wegdek) alsmede op stabiliteit en een goed remvermogen (als ze bijvoorbeeld worden overvallen door slecht weer). Deze band komt als beste naar voren in vergelijkende testen op grip** en remgedrag*** op natte wegen; zelfs als ze al tot op 50 % zijn afgesleten.

De MICHELIN Road 5 GT is tot stand gekomen dankzij een additieve productietechnologie met metaal. Daarmee kunnen zeer geavanceerde vulcanisatiemallen worden gemaakt. Het resultaat: lamellen die zich verder ontwikkelen en MICHELIN XST Evo worden genoemd. Naarmate ze meer kilometers hebben gereden, worden de groeven van het loopvlak breder zodat de band een grotere groef/loopvlakverhouding krijgt. Zo behoudt de band, bij het slijten, zijn vermogen om water af te voeren.

Beschikbare afmetingen:
MICHELIN Road 5 GT 19 maten * Behalve op sneeuw en ijs en in andere extreme omstandigheden.
** In een intern, door een onafhankelijke partij gecertificeerd, onderzoek dat werd uitgevoerd op de testbanen in Fontange. Daarbij werd de MICHELIN ROAD 5 vergeleken met de METZELER ROADTEC 01, DUNLOP ROADSMART 3, CONTINENTAL ROAD ATTACK 3, PIRELLI ANGEL GT en de BRIDGESTONE T30 EVO, in de afmetingen 120/70 ZR17 (voor) en 180/ZR 17 (achter), gemonteerd onder een SUZUKI BANDIT 1250.
*** Vastgesteld door een onafhankelijke partij in een intern onderzoek dat werd uitgevoerd op het Michelin Centre of Excellence in Ladoux (Frankrijk). Daarbij werd de MICHELIN ROAD 5, na het rijden van 5.636 km en waarvan nog 50 % profieldiepte over was, vergeleken met een nieuwe MICHELIN PILOT ROAD 4.