Yamaha R1 GYTR 20th Anniversary afgeleverd

Film 30Yamaha R1 GYTR 20th Anniversary 19 cover17-3-19. Slechts 20 zijn er gebouwd van de Yamaha R1 GYTR 20th Anniversary. Een trotse eigenaar kom hem ophalen bij Edwin Ott Motoren in Uitgeest.

 

 

Een bijzondere dag bij Edwin Ott Motoren te Uitgeest. Men mocht de allereerste R1 GYTR 20th Anniversary overhandigen aan de trotse eigenaar. Op de vraag of hij ook met deze unieke motorfiets, waarvan er 20 stuks wereldwijd geproduceerd zijn, ging racen, was zijn antwoord volmondig ja!
Yamaha R1 GYTR 20th Anniversary 19 cover 

“Man, dat ik deze motorfiets heb kunnen bemachtigen. Vanaf het moment dat Yamaha de R1 GYTR 20th Anniversay op de EICMA presenteerde, wist ik één ding: Die motor wil ik hebben. Maar ja, een productie van twintig stuks is niet echt veel. Mede door de inzet van Edwin en Karin van Edwin Ott Motoren en niet te vergeten mijn vrouw, ben ik nu de trotse eigenaar van de enige R1 GYTR 20th Anniversary in Nederland. Volgende week ga ik de eerste meters maken met mijn Yamaha R1 op Val de Vienne (Frankrijk). 

De gelimiteerde YZF-R1 GYTR is expliciet bedoeld voor gebruik op het circuit. De circuitmotor is standaard voorzien van de winnende kleurenstelling van de Suzuka 8 Hours 2018 en een breed scala aan GYTR® Performance producten - Genuine Yamaha Technology Racing - en andere prestatie-verhogende producten. 

UITVERKOCHT

Na het bericht hieronder kon je ls geïnteresseerde koper alleen maar hipen dat je in aanmerking zou komen voor zo'n prachtige racemotor. Binnen de kortste keren volgde er en tweede, zeer korte, mededeling: UITVERKOCHT.
Yamaha R1 GYTR 19 sold out
De hyper exclusieve 2019 YZF-R1 GYTR '20th Anniversary' kan nu worden besteld! In dezelfde stijl die het Yamaha Factory Racing Team gebruikte bij hun record brekende vierde achtereenvolgende overwinning van de Suzuka 8 Hours, is deze racer klaar om te winnen!

Twintig jaar geleden onthulde Yamaha de YZF-R1. Met een ontwerp dat de term superbike een nieuwe betekenis gaf, zowel op het gebied van race- als van productiemodellen. In de afgelopen twintig jaar is Yamaha voorloper gebleven op het gebied van grensoverschrijdende innovatie en hebben wij geweldige resultaten gezien tijdens het FIM Endurance World Championship en het FIM Superbike World Championship, en wereldwijd een ongekende liefde van superbike-rijders.

Om de gelegenheid van 20 jaar toonaangevend leiderschap van de YZF-R1 op het gebied van superbike-technologie te vieren, heeft Yamaha een speciale wegrace-uitvoering gemaakt op basis van het iconische kleurschema in rood, zwart en wit van het allereerste model van 1998. Deze '20th Anniversary' livery was te zien op talrijke motorsportevenementen over de hele wereld, maar het hoogtepunt was ongetwijfeld de meest bekende endurance race: de Suzuka 8 Hours. Alle drie de officiële Yamaha Racing Teams reden de Suzuka 8 Hours met hun eigen versie van dit tijdloze ontwerp, maar het was het Yamaha Factory Racing Team dat geschiedenis schreef doordat zij met de speciale endurance YZF-R1 de vierde achtereenvolgende overwinning boekte.
Yamaha R1 GYTR 19 neusNu is het uw kans om te gaan racen met een origineel stuk motorsport geschiedenis. De YZF-R1 GYTR '20th Anniversary' is een machine die puur en alleen ontworpen is voor op het circuit. Standaard geleverd met een breed assortiment GYTR (Genuine Yamaha Technology Racing) onderdelen en andere kwalitatief hoogstaande performance onderdelen die in al hun pracht zijn te bewonderen op de speciale website:  

Deze ultrakrachtige titaan is klaar om te winnen. Hij is hyper exclusief, want er zijn slechts 20 exemplaren beschikbaar. Eén voor elk jaar dat de YZF-R1 geschiedenis heeft geschreven, zowel op het circuit als daarbuiten. Elk exemplaar van de YZF-R1 GYTR '20th Anniversary' draagt met trots het Limited Edition nummer dat op de kroonplaat gegraveerd is, en wordt geleverd met een certificaat van echtheid.

De 20 beschikbare exemplaren zijn zorgvuldig opgebouwd, getest en afgestemd met het oog op de nieuwe eigenaar. De crew van een Official Yamaha Racing Team stelt elke unieke machine samen, voordat een volledige test op de rollenbank en een eerste olieverversing met premium Yamalube olie worden uitgevoerd. Deze volwaardige motoren zijn klaar voor het circuit!

De gelukkige rijders die de YZF-R1 '20th Anniversary' weten te bemachtigen, kunnen niet alleen rijden op een van de meest iconische ontwerpen, ze worden ook uitgenodigd om deel te nemen aan de Yamaha Racing Experience in de lente/zomer van 2019. Alle betrokkenen ontvangen een speciale YZF-R1 GYTR setup sessie waarmee ze hun unieke bezit nog verder kunnen afstellen, zodat ze op hun unieke motorfiets elke milliseconde van hun rondetijden kunnen schrapen.