Harley-Davidson LiveWire in 2019 te koop

Harley Davidson LiveWire 18 lv7-11-18. Hij is er en wordt volgend jaar leverbaar; de Harley-Davidson LiveWire, een 100% elektrische motorfiets. Het is even wennen voor de diehard H-D-fans. Maar de toekomst houd je niet tegen.

 

Gebruikmakend van de kernvaardigheden in het bedrijfs-, merk- en dealernetwerk, is Harley-Davidson van plan te investeren in kansen die het toegenomen ridership sneller inspireren en zorgen voor duurzame groei voor de toekomst. Als onderdeel van dit versnelde plan wil Harley-Davidson de wereldleider worden op het gebied van elektrificatie van motorfietsen en agressief, maar verstandig, investeren in elektrische voertuigtechnologie. De Amerikaanse motorbouwer is enthousiast over de toekomst van elektrische motorfietsen en verwacht tegen 2022 een volledig assortiment elektrische motorfietsen te leveren.
Harley Davidson LiveWire 18 rzij

De visie achter de productie LiveWire-motorfiets begon met Project LiveWire, onthuld als een prototype in 2014 als een poging om het potentieel van een elektrisch aangedreven motorfiets te peilen zoals voorzien door Harley-Davidson.

Op basis van de ervaringen met de Project LiveWire-demo-tour en het volgen van een intensief ontwikkelingsprogramma biedt het Harley-Davidson LiveWire-model de rijder een nieuwe, krachtige motorfietservaring. Aangedreven door het directe koppel van een volledig elektrische motor, is de LiveWire-motor in staat tot verbluffende acceleratie met slechts een draai van het gaspedaal - geen koppeling of schakeling vereist. Het lage zwaartepunt, het stijve aluminium frame en de premium verstelbare ophangcomponenten zorgen voor een dynamische bediening van de LiveWire. Prestaties en bereik zijn geoptimaliseerd voor de stedelijke straatrijder.
Harley Davidson LiveWire 18 blok

Macht
De LiveWire-motorfiets wordt aangedreven door een elektromotor met permanente magneet die direct koppel produceert op het moment dat het gas wordt gedraaid, wat resulteert in ongelooflijke acceleratieprestaties voor een spannende rit. De motor bevindt zich laag in de motorfiets om het zwaartepunt te verlagen en de motorfiets te helpen bij alle snelheden gemakkelijk te besturen. Het LiveWire-model is ontworpen om een geluid te produceren dat qua snelheid toeneemt. Een nieuw geluid dat de vloeiende, elektrische kracht van de LiveWire-motor vertegenwoordigt.
Harley Davidson LiveWire 18 lv

Chassis
De prestaties van de aandrijflijn worden gemaximaliseerd door een chassis dat is ontworpen om behendig, wendbaar weggedrag te bieden voor een zelfbewuste besturing van stadsstraten en een opwindende rit langs bochtige bermen. De LiveWire combineert de aandrijflijn als een gespannen onderdeel in het aluminium frame om de stijfheid te verhogen, en heeft premium, hoogpresterende volledig verstelbare Showa ® -ophanging. De Showa ®

BFRC-lite ® (Balanced Gratis Rear Cushion-lite) mono-shock achterwielophanging wordt aangevuld door Showa SFF-BP ® ( Separate Function Fork-Big Piston ® ) aan de voorkant, uitgebalanceerd om de prestaties en de instelbaarheid van de achterschokbreker te passen en te leveren Uitzonderlijke demping met lage snelheden - ideaal voor gecompileerde besturing in typische stedelijke rijomstandigheden.
Harley Davidson LiveWire 18 rzij grijs

Om de besturing en prestaties van de motorfiets te verbeteren, is de LiveWire uitgerust met Brembo Monoblock-remklauwen voor, die zijn voorzien van dubbele schijven met een diameter van 300 mm voor uitstekende prestaties en een helder gevoel voor betrouwbare remprestaties. Het rijcomfort is verbeterd met het antiblokkeerremsysteem (ABS) en het tractieregelsysteem (TCS), (beide standaard op het LiveWire-model) en Michelin Scorcher banden (180 mm achter / 120 mm voor). De rijder kan ook de prestaties van LiveWire aanpassen met zeven selecteerbare rijmodi - waarvan er vier standaard in de fabriek zijn ingesteld en nog eens drie modi die door de gebruiker kunnen worden gedefinieerd.
Harley Davidson LiveWire 18 ra

Technologie
Een TFT-kleurendisplay met aanraakscherm (dunne filmtransistor, een type liquid-crystal display dat staat voor een hoge beeldkwaliteit en contrast) bevindt zich boven het stuur en biedt de bestuurder een breed scala aan informatie op een scherm dat helder en gemakkelijk te lezen is. De display-eenheid is kantelbaar en biedt de meeste rijders een perfecte kijkhoek. Het TFT-scherm biedt de rijder ook toegang tot de interface voor Bluetooth-connectiviteit, navigatie, muziek en meer.

De LiveWire-motorfiets is voorzien van een RESS (oplaadbaar energieopslagsysteem op de hoofdbatterij) bestaande uit lithium-ioncellen omgeven door een behuizing van gegoten aluminium. De LiveWire-motorfiets is ook uitgerust met een kleine 12-volt lithium-ionbatterij die het licht, de bedieningselementen, de claxon en het instrumentenpaneel voedt. Het opladen kan worden voltooid met behulp van een ingebouwde lader van niveau 1 die wordt aangesloten op een standaard stopcontact voor huishoudelijk gebruik met een netsnoer dat zich onder het zael kan worden opgeborgen. LiveWire kan ook worden opgeladen met een Level 2 en Level 3, of DC Fast Charge (DCFC), via een SAE J1772-connector, (VS) of CCS2 - IEC type 2-oplaadconnector op internationale markten. Alle Harley-Davidson-dealers die de LiveWire-motorfiets verkopen, hebben een openbaar laadstation.

Stijl
De stijl van de LiveWire is net zo indrukwekkend als de uitvoering en volgt een belangrijk Harley-Davidson-stylingdebuut: de focus ligt op de motor. Net zoals de V-Twin-motor het meest in het oog springende element is - het kroonjuweel - van elke vorige Harley-Davidson-motorfiets, is de elektromotor de eerste-lookfocus van de LiveWire-motorfiets. De heldere behuizing en de mechanische, gespierde vorm is bedoeld om de kracht ervan te overbrengen. Daarnaast is de gegoten aluminium behuizing voor de RESS gestileerd met functionele koelvinnen. De carrosserie, afgewerkt met geavanceerde verftechnologie om de uitstraling van geanodiseerd metaal te geven, stroomt van een batterijdeksel naar een hoog, wespvormig geprofileerd staartgedeelte , met een achterspatbord dat het wiel zo strak omhelst dat het bijna uit het zicht verdwijnt.

De volledig nieuwe Harley-Davidson LiveWire is volgend jaar te koop en verdere details over prijzen en pre-orderproces zullen in januari 2019 worden vrijgegeven. Bezoek www.hd.com voor meer informatie.