BMW M Performance nu ook in motorfietsen

BMW S1000RR 18 lv circuit7-11-18. M Performance heeft een geweldige reputatie als tuner in power en design in de autotak van BMW. Nu maakt het  ook zijn debuut in de motorbranche.

 

 

Met de komst van de nieuwe BMW S 1000 RR introduceert BMW Motorrad een compleet nieuwe lijn M Performance onderdelen en M opties. Het gaat om ultrasportieve componenten, die met look en feel een knipoog maken naar de raceversie van de BMW S 1000 RR. De racer debuteert volgend jaar in het FIM World Superbike kampioenschap. Deze machine is ontwikkeld door BMW Motorrad Motorsport in nauwe samenwerking met Shaun Muir Racing.
BMW S1000RR 18 lv circuit

BMW Motorrad volgt hiermee de succesvolle filosofie van de meest krachtige letter ter wereld: M. BMW M is synoniem voor succes en uitstekende prestaties. Het gaat om opties en accessoires voor rijders die kiezen voor prestaties, exclusiviteit en individualiteit.

Het M Pakket voor de nieuwe BMW S 1000 RR bevat de volgende opties:

• Motorsport kleurenschema

• M carbon wielen

• M lichtgewicht accu

• M rijwielgedeelte Kit met instelbare zithoogte en verstelbaar scharnierpunt van de swingarm

• M buddyseat Sport

• Rijmodi Pro 

De bekende coureurs Tom Sykes (WSBK kampioen 2013) en Markus Reiterberger (STK1000 kampioen 2018) doen volgend jaar voor BMW Motorrad Motorsport mee aan het FIM World Superbike Kampioenschap. Door de samenwerking met Shaun Muir Racing breidt BMW Motorrad zijn race-activiteiten flink uit. Daarnaast zet BMW Motorrad zijn succesvolle klantenprogramma in diverse nationale en internationale raceklasses voort.

De samenwerking binnen BMW Group Motorsport versterkt de synergie tussen het racen met auto’s en motorfietsen, zowel commercieel als logistiek.