Honda met veelbelovend concept op motorshows

Honda Neo Sports Cafe Concept 18 lzij6-10-18. Honda toont op de twee belangrijkste motorshows van Europa, de Intermot en Parijs MotorShow, een blik op de toekomst met hoogtepunten.

 

 

Zo worden daar de nieuwe 2019 kleuren voor de Africa Twin en Africa Twin Adventure Sports tentoongesteld, staat er in Parijs een conceptmodel aanvullend op de compleet nieuwe Neo Sports Café familie en markeren beide Shows de sales start van de populaire Super Cub.
Honda Neo Sports Cafe Concept 18 rv 

Neo Sports Café Concept
De nieuwe Neo Sports Café familie van Honda werd eerder dit jaar nog geïntroduceerd met een nieuwe CB125R, CB300R, CB1000R en CB1000R+ naked. De styling en de kenmerken van het Neo Sports Café concept worden omschreven als minimalistisch en uniek, met een mix tussen Sport en Naked machines, met een Café Racer inspiratie.
Honda Neo Sports Cafe Concept 18 lzij

Op de Parijs MotorShow ‘Mondial’ staat deze week, in aanvulling op deze nieuwe familie, een concept model dat door Honda’s R&D ontwerp afdeling in Rome is ontwikkeld. In dit concept model komen zowel de sport als de Neo Sports Café elementen naar voren door een ultrakort kontje, een verticaal-gestapelde dubbele uitlaat, futuristische verlichting, vele details in het motorblok en moderne afwerking. Alle elementen die in essentie een pure Naked motorfiets kenmerken. 

Nieuwe kleuren Africa Twin
Een van de meest gekende en populaire modellen uit de Honda line-up is de Africa Twin. Het geheim van de veelzijdigheid van de Honda Africa Twin start bij het motorblok. De vierkleps 998cc Unicam paralleltwin is zeer breed inzetbaar en erg compact. Deze allround prestaties, serieuze off-road capaciteiten en betoverende looks hebben de afgelopen jaren al meer dan 36.000 eigenaren kunnen aantrekken. (Europese cijfers, vanaf het vernieuwde model in 2016).
Honda Africa Twin Tricolor MY19 18 rv

Dit jaar nog werd aan het populaire Adventure Segment van Honda de Africa Twin Adventure Sports toegevoegd. De grote broer van de Africa Twin met nόg meer Adventure aspiraties, door onder andere de lange veerwegen en de vergrote tank / bereik, die in verkoopaantallen niet onder doet voor de standaard Africa Twin.

De Honda Africa Twin Adventure Sports krijgt met het nieuwe ‘Silver Metallic’ er een mooie en geavanceerde kleur bij om uit te kiezen. Ook voor de standaard Africa Twin zijn de 2019 kleuren gewijzigd. Zo krijgt de matzwarte versie nu goudkleurige velgen, leent de Tricolore versie het mooie ‘Royal Blue’ van de Adventure Sports en zijn de Africa Twin logo’s nu zwart.

Alle nieuwe Honda Africa Twin kleuren zullen in de Benelux verkrijgbaar zijn vanaf januari 2019. 

Sales start Super Cub
Een andere Honda en automotive icoon is natuurlijk de Super Cub. De allereerste Super Cub C100 werd geïntroduceerd in 1958. Bijna 60 jaar later in 2017, werd de 100 miljoenste Super Cub gebouwd en maakte deze mijlpaal het de meest populaire motorfiets die de wereld ooit gezien heeft. Door de jaren heen zijn de simpele basiselementen van de Super Cub als styling, betrouwbaarheid en pure bruikbaarheid bewaard gebleven. Voor 2018 is de Honda Super Cub compleet vernieuwd en terug beschikbaar in Europa. Met behoud van de beroemde en de uitermate toegankelijke prestaties en de unieke, tijdloze styling. Het koppelrijke 125cc motorblok is soepel en maakt gebruik van een semi-automatische versnellingsbak. Verder heeft de nieuwe Super Cub een nieuw frame, langere veerwegen, volledige LED-verlichting en een Smart-Key.
Honda Super Cub 125 19 rv