QJMOTOR nieuw merk in de Benelux van importeur MotoMondo

19-4-24. Vanaf 1 mei 2024 vertegenwoordigt importeur MotoMondo het - voor de Benelux nieuwe - topmerk QJMOTOR.
QJMOTOR-_SRK_550_blue-24-rv.jpg

Als onderdeel van de vooraanstaande Geely groep, behoort QJMOTOR tot één van de grootste motorfietsfabrikanten. Met kwalitatief hoogwaardige componenten en een sportief DNA, is ieder model in de brede line-up bijzonder aantrekkelijk en competitief.
QJMOTOR-SRV_600_V-24-rv.jpg

Over QJMOTOR
QJMOTOR is opgericht in 1985 en produceert ruim een miljoen motorfietsen en motorscooters per jaar. Daarnaast ontwikkelen en produceren zij ook eigen motorblokken. De huidige productieprocessen voldoen aan de strenge IATF 16949 kwaliteitsmanagement standaard, een certificering die wereldwijd wordt toegepast in de auto-industrie.
QJMOTOR-ATR_125-24-rv.jpg

Op 13 ontwikkel-, productie- en assemblagelocaties werken ruim 5.000 medewerkers aan het merk dat in 130 landen actief is. Dit succes heeft ook geleid tot strategische samenwerkingen met partners zoals Harley-Davidson, Peugeot en Kymco.
QJMOTOR-_LTR_125-24-rv.jpg

Ook op het circuit blijft QJMOTOR niet onopgemerkt en laat vanaf 2022 veelbelovende resultaten zien in het Moto3 en Moto2 klassement. Vanaf het seizoen 2024 neemt QJMOTOR ook deel aan het WorldSSP wereldkampioenschap supersport. Van 19 t/m 21 april is de SRK 800 RR met fabriekscoureur Raffaele de Rosa te bewonderen op TT Circuit Assen.
QJMOTOR-SRK_800_RR-24-rv.jpg

Over Geely Group
Het moederbedrijf van QJMOTOR, Geely, is vanaf 1997 actief in de automotive sector en heeft 120.000 personeelsleden in dienst. Inmiddels heeft de groep prominente wereldmerken in haar portefeuille waaronder Volvo, Polestar, Lynk & Co, Lotus, Smart en ZEEKR. Daarnaast richt Geely zich sterk op onderzoek en ontwikkeling, met bijvoorbeeld de bouw van eigen communicatie-satellieten en met een strategische samenwerking met NIO voor verwisselbare auto accu’s.
QJMOTOR-SRT_700_X_Touring-24-lv-actie.jpg

Modellen
De sportieve aspiratie van QJMOTOR uit zich niet alleen in de fraaie designs, maar ook in de voortreffelijke rijeigenschappen. Dit is mede te danken aan het gebruik van topcomponenten zoals Brembo, Bosch, Marzocchi, KYB, Regina, Pirelli en Metzeler. De standaarduitrusting is ook van hoog niveau, met populaire accessoires en de nieuwste technologieën. Op alle modellen van QJMOTOR is 3 jaar garantie van toepassing. Meer modellen, informatie en specificaties zijn te vinden op qjmotor-benelux.com/modellen

Marktintroductie
In de loop van juni 2024 worden de eerste modellen leverbaar in Nederland, België en Luxemburg. Om een landelijke dekking van QJMOTOR te waarborgen, wordt er momenteel een netwerk van gedegen dealers opgezet. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Laat dan uw gegevens achter via het contactformulier op de (voorlopige) website qjmotor-benelux.com.

Over MotoMondo
Met 25 jaar ervaring en een netwerk van 400 merkdealers, vertegenwoordigt MotoMondo naast QJMOTOR meerdere snelgroeiende motormerken in Noord-Europa. Als importeur van de merken Royal Enfield, Moto Morini, Mash, Rieju en Hyosung is MotoMondo actief in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en Ierland.

De strategische samenwerking met importbedrijven Louwman Group en SIMA (Société d'Importation de Motos et Accessoires) biedt de mogelijkheid om verder te groeien in de internationale branche van gemotoriseerde tweewielers.