Aprilia RS 457 legt focus op jonge motorrijder met A2-rijbewijs

4-4-24. Aprilia onthult een nieuwe aanwinst voor de Aprilia RS-familie met hun nieuwste sportmotor, de RS 457.
Aprilia-RS-457-24-3x.jpg

De motor valt op door zijn lage gewicht, de hoogst mogelijke vermogen-gewichtsverhouding voor een motorfiets die je met een A2-rijbewijs mag besturen, de eenvoudige bediening en de technologische uitrusting. De RS 457 legt zijn focus op jonge motorrijders en begeleidt hen daarbij zowel op de weg als op het circuit. 
Aprilia-RS-457-24-lv-actie.jpg

De RS 457 is een historische stap voor Aprilia en niet alleen in technologisch opzicht. De nieuwe tweecilinder sportmotor geeft Aprilia de kans om nieuwe doelgroepen en markten aan te spreken en daarbij tegemoet te komen aan de groeiende wereldwijde vraag naar efficiënte, technologisch- en stilistisch baanbrekende motorfietsen.
Aprilia-RS-457-24-rv.jpg

Belangrijke kenmerken van de RS 457:
Krachtige tweecilindermotor: de RS 457 wordt aangedreven door een moderne vloeistofgekoelde parallel-twin met dubbele nokkenas en vier kleppen per cilinder, die in staat is om 35 kW aan vermogen te leveren, het maximale voor een motor die met een A2-rijbewijs bestuurd mag worden.

Lichtgewicht en innovatief frame: de motor kenmerkt zich door een lichtgewicht aluminium frame wat resulteert in maximale controle en dynamische prestaties. Met een drooggewicht van 159 kg, stijgend naar 175 kg wanneer gevuld met vloeistoffen, en het geavanceerde chassisontwerp, biedt de motor een uitgebalanceerde en responsieve rijervaring.

Geavanceerde elektronica: de RS 457 is uitgerust met een reeks aan features waaronder een Ride-by-Wire-systeem met drie rijmodi (ECO, SPORT en RAIN), instelbare ATC (Aprilia Traction Control) en een twee-kanaals ABS-systeem, voor een veilige en gepersonaliseerde rijervaring in verschillende omstandigheden.
Aprilia-RS-457-24-dash.jpg

Drie onderscheidende kleuren:
De Aprilia RS 457 is verkrijgbaar in drie nieuwe kleurstellingen. De Racing Stripes-kleurstelling is een combinatie van zwart, rood en violet, die doet denken aan de kleuren van de Aprilia RS-GP-machines die de hoofdrol spelen in het MotoGP-wereldkampioenschap. De andere twee kleurenschema's, Prismatic Dark en Opalescent Light, zijn ook zeer opvallend en uitgesproken, gecombineerd met rode velgen en talrijke sportieve details in felrood.
Aprilia-RS-457-24-rzij.jpg

De nieuwe Aprilia RS 457 is verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van €8.199.