Nick Sanders MBE maakt eerste wereldreis op Yamaha eBike

17-9-23. Op 15 september 2023 is de legendarische globetrotter Nick Sanders MBE begonnen aan een nieuwe epische reis rond de wereld op twee wielen.
Yamaha-Nick-Sanders-23-vertrek.jpg

Nick is al beroemd om zijn talrijke recordavonturen op een Yamaha-motorfiets en vele ritten per fiets en begint aan de allereerste wereldreis per elektrische eBike. Vanaf het hoofdkantoor van Yamaha Motor Europe in Amsterdam op 15 september 2023 is Nick met zijn Yamaha Wabash RT naar Athene vertrokken tijdens etappe 1 van deze geweldige 229-daagse uitdaging.

Yamaha-Nick-Sanders-23-portret-280.jpgNa een veerbootreis naar Israël vervolgt de wereldreis met een 35-daagse rit door het Midden-Oosten naar Dubai, een afstand van zo'n 5000 km. Daarna gaat het verder naar India, waar Nick en zijn Yamaha Wabash RT van Mumbai, noordwaarts naar New Delhi en vervolgens naar Nepal zullen rijden. Na 40 dagen en bijna 6000 km eindigt deze etappe van de World Ride eind december in Kolkata (Calcutta).

De vierde etappe gaat in december en januari door Zuidoost-Azië en gaat langs Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja en vervolgens naar Maleisië gedurende een cyclus van 31 dagen/4400 km. In de vijfde etappe rijdt Nick met zijn Yamaha Wabash RT door Singapore, Jakarta en Bali, waar hij op 11 februari naar Australië zal vertrekken.

Australië is bekend terrein voor Nick, omdat hij al vaak op de fiets en op de motor door dit uitgestrekte land heeft gereden. Startend in Darwin gaat etappe 6 dwars door het midden van de rood vervuilde outback, vervolgens zuidwaarts naar Adelaide en Melbourne voordat hij op 8 maart in Sydney arriveert na een slopende reis van 25 dagen/4600 km – een van de zwaarste tests voor rijder en machine . Etappe 7 begin maart is een rit van 6 dagen/1050 km van Christchurch naar Auckland in Nieuw-Zeeland, en dan gaat het naar de VS voor een overtocht van west naar oost, beginnend in LA en eindigend in New York op 5 april.

De laatste etappe start op 7 april vanuit Madrid en loopt door de Pyreneeën, door Frankrijk, en terug naar het hoofdkantoor van Yamaha Motor Europe in Amsterdam op 17 april 2024.
Yamaha-Nick-Sanders-23-duim-omhoog.jpg

Na 33.076 km te hebben afgelegd in 229 rijdagen op zijn Yamaha Wabash RT, hoopt Nick Sanders de eerste man te zijn die opnieuw een tweewielig record vestigt in de omvaart van de wereld. Met alleen een wielertrui, korte broek, reserve-T-shirt en reservebroek – naast camera-uitrusting en een drone – wil Nick meer dan 160 km per dag afleggen op de Yamaha Wabash RT.

“Ik werk nu al vele jaren met Yamaha en ik weet dat hun kwaliteit en betrouwbaarheid ongeëvenaard zijn. De nieuwe Yamaha Wabash RT Gravel eBike is de perfecte keuze voor deze nieuwste recordpoging. Ik heb hard getraind en ben afgeslankt tot 70 kilo om 100% fit te zijn voor deze reis. Ik kijk erg uit naar deze baanbrekende eBike-wereldreis die mogelijk is gemaakt met de steun van Yamaha – inclusief in totaal 8 batterijwissels op strategische locaties. Tot over 229 dagen in Amsterdam!”
Yamaha-Nick-Sanders-23-onderweg.jpg

Volg Nick via ons sociale netwerk en ook via onze mediapartner www.cyclingelectric.com