Cycling Zandvoort en Dare2Tri GP Triathlon

Cycling Zandvoort 18 auto13-6-18. Zwemmen, hardlopen en fietsen op en bij Circuit Zandvoort. Voor de 6e maal Cycling Zandvoort. En! Tegelijkertijd is er de Dare2Tri GP Triathlon.

 

 

Cycling Zandvoort beleeft op 16 en 17 juni haar zesde editie. Hiermee keert een van de meest sportieve en gezellige fietsevenementen ook dit jaar terug op Circuit Zandvoort. Ditmaal zal in het weekend van 16 en 17 juni de Zandvoortse racepiste het toneel zijn van een weekend vol fietsplezier. Bij de editie van dit jaar, waarvan het programma te raadplegen valt via www.cyclingzandvoort.nl, zal er wederom gefietst worden voor het goede doel: Fight Cancer. De unieke GP-Triathlon maakt het sportieve weekend compleet. 
Cycling Zandvoort 18 peloton

De 24-uurs estafettewedstrijd loopt als rode draad door het evenement en vormt het sportieve hoogtepunt van het weekend, waar heldendom en drama elkaar afwisselen. 24 uur lang zo hard mogelijk rijden op een fiets over het 4,3 km lange circuit van Zandvoort. Overdag en in het holst van de nacht. Bij deze wedstrijd gaat het om in 24 uur zoveel mogelijk ronden op het circuit af te leggen. De teams bepalen zelf hun strategie en kunnen onbeperkt rijders wisselen. Naast knokken tegen de concurrentie, het weer en de omstandigheden op de baan is het hier ook vechten tegen de slaap en uithoudingsvermogen. Een echte teamprestatie en daarmee ook zeer geschikt om als bedrijfsteam aan mee te doen. Het startschot van deze indrukwekkende wedstrijd wordt op zaterdag 16 juni om 13.00 uur gegeven. Tegelijkertijd met de 24-uursrace starten ook de deelnemers die strijden tijdens een 6-uursrace. Zij zien om 19.00 het zwart-wit geblokt op de finishlijn van het circuit. 
Cycling Zandvoort 18 avond

Strijd in eigen klassement
Om iedereen zoveel mogelijk gelijke kansen te geven, worden alleen sportieve fietsers (amateurs) toegelaten. Inschrijving is mogelijk als solist, als duo, in de sportklasse (max.4 deelnemers), in de toerklasse (max. 8 deelnemers), in de damesklasse of als bedrijfsteam. Voor alle categorieën is er dus een eigen klassement. Inschrijfinformatie en de voorlopige deelnemerslijst is te vinden op www.cyclingzandvoort.nl.
Cycling Zandvoort 18 auto

Goede doel
Ieder jaar koppelt Cycling Zandvoort een goed doel aan het evenement. Sinds de editie van 2016 is er een nauwe samenwerking met Fight cancer. Bij de 2018-editie wordt die succesvolle samenwerking voortgezet. Fight cancer is een jonge en eigenzinnige stichting voor jongvolwassenen die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer’ laat Fight cancer zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireren zij mensen om mee te doen.
Deelnemers hebben de mogelijkheid om zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen door zichzelf of het team te laten sponsoren door familie, vrienden of bedrijven. 

Eerste GP Triathlon in Zandvoort
Naast Cycling Zandvoort staat het sportieve weekend op Circuit Zandvoort ook in het teken van de Dare2Tri GP Triathlon. De deelnemers zullen daarbij eerst hun zwemtraject afleggen langs de kustlijn voor Bernie’s Beach Club. Daarna fietsen de deelnemers via de boulvard van Zandvoort naar Circuit Zandvoort, waarbij ook het legendarische circuit-asfalt deel uitmaakt van het parcours. Na het afleggen van de fietsafstand, volgt dan een hardlooptraject met start en finish op Circuit Zandvoort en daar tussenin een uitdagende route via de boulevard richting het Badhuisplein in Zandvoort. De GP Triathlon is daarmee uniek in zijn soort: geen enkele andere triathlon in Nederland kent een zwemparcours in zee, gevolgd door een fietstraject over een circuit. 
Bernies logo

De Dare2Tri GP Triathlon staat op beide dagen op het programma. Op zaterdag 16 juni wordt om 8.00 het startschot gegeven op het strand bij Bernie’s Beach Club voor de Olympic Distance Triathlon. Daarna volgen de startsignalen van de twee sprintafstanden. Naar verwachting zal de laatste deelnemers rond 12.15 uur finishen op het rechte stuk van Circuit Zandvoort. Op zondag 17 juni staan ook drie afstanden op het menu. De tweede Olympic Distance Triathlon start om 13.00 bij Bernie’s Beach Club, gevolgd door twee kortere afstanden.